Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Nasmlouvali si zakázky, ale práci neodvedli. Dvojice má na krku podvody za tři miliony

Z neoprávněného podnikání obvinili karlovarští policisté jedenačtyřicetiletého muže a pětatřicetiletou ženu z Karlovarska. Dvojice si měla nasmlouvat zakázky na stavební a bourací práce, které ale nedokončila. Hrozí jim až pět let vězení.

Obviněný muž měl podle policie od září 2022 do března 2023 nasmlouvat několik zakázek na stavební a bourací práce v Karlovarském kraji.

„Nejméně ve čtyřech případech si pak měl s poškozenými sjednat schůzku, na které s nimi uzavřel ústní a následně písemnou dohodu. Od poškozených osob měl následně dostat finanční hotovost,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Po odvedení části prací měl ale přestat komunikovat a domluvené práce nedokončit. Na všech schůzkách muže doprovázela pětatřicetiletá žena, která s poškozenými také jednala. „Dále měla obviněnému muži poskytnout bankovní účet, na který byly zasílány finanční prostředky. Ty poté měla sama, nebo v přítomnosti jednačtyřicetiletého muže vybírat,“ dodal Bílek.

Žena navíc muži, i přesto, že věděla, že není zaměstnaný, poskytla identifikační údaje osoby a firmy, aby mohl práce provádět. Uvedená osoba, ale neměla mít živnostenské oprávnění k provádění stavebních prací.

Způsobená škoda je podle policie zhruba tři miliony korun. „V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Bílek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nasmlouvali si zakázky, ale práci neodvedli. Dvojice má na krku podvody za tři miliony  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.