Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dvojice vydírala majitele baru, který měl napadnout jejich známou. Policie oba muže zadržela

Až čtyři roky vězení hrozí dvojici mužů, která měla od poloviny června letošního roku vydírat provozovatele jednoho z barů na Chebsku. Ten měl podle dvojice fyzicky napadnout jejich známou. Dvojice po muži požadovala peníze za to, že nebude incident řešit s policií. Nakonec se na policisty obrátil sám vydíraný muž.

Vydírání mělo začít v polovině letošního června, kdy měla dvojice obviněných mužů přijít do jednoho z barů na Chebsku. Po sedmašedesátiletém provozovateli baru chtěli peníze za to, že měl údajně napadnout jejich kamarádku, a oni to nebudou řešit s policií. „Provozovatel baru nejdříve muže odmítal s tím, že se jedná o smyšlenou historku a ničeho takového se nedopustil, ovšem nakonec po výhrůžkách ze strachu o svůj život a zdraví mužům peníze, které měl v tu chvíli u sebe, vydal,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Stejná situace se pak několikrát opakovala. Muži do baru chodili i několikrát denně a chtěli další a další peníze, které jim vydíraný vždy v naději, že je to naposledy, vydal. Nakonec ale vše oznámil na policii, která jednačtyřicetiletého a dvaačtyřicetiletého muže zadržela. Oba si měli přijít na minimálně 40 tisíc korun. 

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby,“ uvedl Kopřiva.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům až čtyři roky vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, vydírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice vydírala majitele baru, který měl napadnout jejich známou. Policie oba muže zadržela  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.