Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Žena uvěřila podvodníkům a vzala si půjčku. Stovky tisíc pak vložila do bitcoinmatu

Podvodníkům vydávajícím se za pracovníky banky naletěla na začátku května sedmačtyřicetiletá žena z Karlovarska. Ta uvěřila, že si na ni neznámá žena vzala půjčku a situaci může vyřešit pouze tak, že dojde do banky, kde si sama sjedná půjčku a peníze následně vloží do bitcoinmatu.

Incident se odehrál ve čtvrtek 2. května na Karlovarsku. Sedmačtyřicetiletou ženu kontaktoval neznámý muž, který se vydával za pracovníka banky. „Během hovoru jí měl uvést, že si na její jméno vzala jiná žena půjčku, tím jí vzala identitu, a proto jí bude kontaktovat kolega z bezpečnostního oddělení. Po chvíli ženě z jiného telefonního čísla opravdu zavolal jiný muž s tím, že jí poradí, jak dále postupovat,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Druhý z podvodníků ženě řekl, že musí okamžitě dojít do banky, kde si má sjednat půjčku a tyto peníze má vložit do bitcoinmatu v Karlových Varech, čím se podle něj celá situace vyřeší a případ si převezme policie.

„Sedmačtyřicetiletá žena z Karlovarska muži uvěřila a okamžitě šla do banky, kde si opravdu sjednala úvěr na požadovanou částku. Peníze poté vzala a vložila dle pokynů do bitcoinmatu v Karlových Varech,“ dodal Kopřiva.

Žena tak přišla o 300 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, peníze, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena uvěřila podvodníkům a vzala si půjčku. Stovky tisíc pak vložila do bitcoinmatu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.