Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Policisté kontrolovali náklaďáky a autobusy. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav

Karlovarští policisté spolu s několika německými kolegy zaměřili na kontrolu nákladní a autobusové dopravy v kraji. Kromě hmotnosti nebo rozměrů vozidel se zaměřili také na jejich technický stav, dodržování doby řízení a odpočinku, ale i to, jestli nejsou řidiči pod vlivem alkoholu a jiných látek.

Dopravní akce se konala ve středu 21. června. „Společná dopravní akce s německými kolegy a Centrem služeb pro silniční dopravu byla zaměřena především na nákladní a autobusovou dopravu. Akce byla zaměřena na kontrolu vozidel, v rámci které si policisté zúčastněných stran předávali novinky a zkušenosti v dané problematice,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Akce se zúčastnilo deset policistů z Karlovarského kraje a dva němečtí policisté se speciálním vozidlem Sentinel a dva pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu. Policisté se zaměřili také na kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel, upevnění nákladu, na technický stav vozidel nebo dodržování sociálních předpisů jako je doba řízení nebo doba odpočinku. „Dále policisté také kontrolovali, zda řidiči neřídí pod vlivem alkoholu či návykových látek,“ dodal Bílek.

U celkem devíti kontrolovaných aut zjistili policisté nevyhovující technický stav, ve třech případech byla zase překročena hmotnost vozidla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali náklaďáky a autobusy. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.