Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Karlovarští hasiči se perou s požárem na skládce odpadu

Hasiči Karlovarského kraje už od soboty zasahují u požáru na skládce odpadu v Činově na Karlovarsku. Požár není rozsáhlý, ale jeho hašení může trvat delší dobu, protože oheň prohořívá do spodních vrstev skládky, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Zasažena je jen malá část skládky. Odpad prohořívá do hloubky, došlo již k sesunutí svahu a další sesunutí hrozí. Taktika zásahu je tak s použitím techniky provozovatele skládky a také jednoho bagru hasičů ze záchranného útvaru rozhrabat vrstvy hořícího odpadu, na uhašení použít vodu s pěnidlem a zhutnit uhašenou vrstvu odpadu," popsal Kasal.

Na místě se střídá s ohledem na nevelký rozsah ohně pouze malý počet jednotek. Hasiči nyní nedokážou odhadnout, jak dlouho likvidace požáru skládky potrvá.

Na Karlovarsku se od čtvrtka vyskytují přeháňky i intenzivnější deště. I předpověď na další dny předpokládá srážky. To by mohlo hasičům pomoci. V uplynulých třech měsících měl Karlovarský kraj výrazný nedostatek srážek a patřil mezi suchem nejvíce zasažené regiony.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarský

Štítky Činov, odpad, požár, Hasiči, Karlovarský, Karlovarský kraj, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští hasiči se perou s požárem na skládce odpadu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.