Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Benzin v Karlovarském kraji zlevnil a stojí nejmíň v zemi, nafta mírně zdražila

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 39,43 korun, před týdnem byl o 43 haléřů dražší. Je tak aktuálně nejlevnější v celé zemi. O šest haléřů na litru ale zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 37,69 korun. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 2,64 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 6,62 Kč na litru méně.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 39,98 Kč za litr, u nafty 38,27 korun.

Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Chebsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 39,28 korun a naftu za 37,51 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Sokolovsku, kde za litr zaplatí průměrně 39,64 korun. Nafta je v kraji nejdražší na Karlovarsku, litr se tam prodává průměrně za 37,86 korun.

Republikově je nafta nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 37,37 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 40,76 korun. Nafta se tam tankuje za 39,6 korun za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 47,75 koruny. Nafta stojí v přepočtu průměrně 42,55 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzin, nafta, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzin v Karlovarském kraji zlevnil a stojí nejmíň v zemi, nafta mírně zdražila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.