Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v dubnu klesla na 4,5 procenta

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v dubnu klesla o 0,1 procentního bodu na 4,5 procenta. Místo si prostřednictvím úřadů práce hledalo 9257 lidí, o 174 méně než v březnu. Volných pozic v nabídce v Karlovarském kraji přibylo 29, koncem měsíce jich bylo 5371. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Nezaměstnanost v celém Česku oproti minulému měsíci klesla na 3,7 procenta.

Z evidence bylo vyřazeno 1321 uchazečů, o 201 více než v březnu. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 1147 lidí, o 54 více než v předchozím měsíci. Loni v dubnu byla v kraji nezaměstnanost menší, a to 4,2 procenta. Bez práce bylo tehdy 8321 lidí a volných míst bylo 6152.

Nejvyšší nezaměstnanost mezi okresy byla v dubnu na Sokolovsku s 5,5 procenta. Naopak nejnižší nezaměstnanost byla 3,5 procenta na Chebsku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v Karlovarském kraji v dubnu 1,7 uchazeče o zaměstnání. Největší přetlak na pracovním trhu byl na Sokolovsku se 3,5 uchazeče na jednu pozici. Nejméně nezaměstnaných v poměru k nabídce míst připadlo na Chebsku, a to 0,7 uchazeče na jedno místo.

Počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jsou to například lidé na rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězni nebo nezaměstnaní v pracovní neschopnosti. Takzvaných dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku od 15 do 64 let, kteří mohli ihned nastoupit do práce, bylo v Karlovarském kraji v dubnu 8498.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, podíl nezaměstnaných, práce, volná místa, nezaměstnanost v dubnu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v dubnu klesla na 4,5 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.