Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Muž z Karlovarska má na kontě hned několik trestných činů. Hrozí mu deset let vězení

Až deset let vězení hrozí třicetiletému muži z Karlovarska, kterého stíhají kriminalisté z loupeže, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a vydírání. Obviněný muž skončil ve vazbě.

Případ třicetiletého muže z Karlovarska začal už v srpnu loňského roku. Tehdy měl začít vyhrožovat a obtěžovat osmadvacetiletého muže, po kterém požadoval peníze, ale i elektroniku, na kterou si měl vzít úvěr. „Poškozenému vyhrožoval, že pokud tak neučiní, tak ho poškodí smyšlenými historkami u jeho matky. Osmadvacetiletý muž měl nakonec úvěry skutečně uzavřít, a to i z obavy fyzického napadení. Mobilní telefony měl následně z obavy o své zdraví obviněnému muži předat," popsal policejní mluvčí Jan Bílek

Další incident se měl stát letos v dubnu v Karlových Varech, kde měl narazit do jiného muže. Ten se proti jeho jednání ohradil, vysloužil si ale vulgární nadávky a později také fyzické napadení. Agresor mu navíc během hádky sebral peněženku, ze které si vzal peníze. K dalšímu napadení došlo o několik dní později, kdy obviněný zaútočil na neznámého šedesátiletého seniora. 

„Na muže fyzicky zaútočil několika ranami pěstí do oblasti celého těla. Následně mu měl odcizit občanský průkaz. Dále měli společně dojít až k budově nádraží, kde měl napadený muž požádat ostrahu objektu o pomoc. Poté, co začal zaměstnanec ostrahy volat na linku 158, měl třicetiletý obviněný muž okamžitě utéct. Napadený muž musel být se svými zraněními ošetřen v nemocnici,“ doplnil Bílek. Agresivního jednání se nakonec dočkal i pracovník ostrahy, který na obviněného volal policie. I jemu vyhrožoval fyzickým napadením.

Posledním napadeným byl šestadvacetiletý muž, který se dostal s agresorem do konfliktu na konci dubna. Mladíka napadl, a ten musel být převezen do nemocnice. Škoda, kterou obviněný muž způsobil, byla vyčíslena na 130 tisíc korun. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, napadení, agresor, Karlovarský kraj, Jan Bílek, Karlovy Vary, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Karlovarska má na kontě hned několik trestných činů. Hrozí mu deset let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.