Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Téměř dvě promile alkoholu mladému řidiči hodně zkomplikovaly život

Opilý mladík sedl za volant a v Ostrově naboural dvě lampy veřejného osvětlení a způsobil škodu téměř sto tisíc korun. Podle policistů může jít až na tři roky do vězení. A to je velká daň za jednu nesmyslnou jízdu pod vlivem.

„O tom, že alkohol za volant nepatří, se přesvědčil sedmadvacetiletý muž ze Sokolovska. Mladý řidič se rozhodl řídit vozidlo Ford i přes skutečnost, že jeho řidičské schopnosti byly sníženy konzumací alkoholických nápojů,“ uvedla mluvčí policie Eva Valtová.

Ve večerních hodinách jel mladík v Ostrově po Klínovecké ulici, kde při projíždění mírné levotočivé zatáčky neodhadl rychlost, vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde následně narazil do dvou sloupů veřejného osvětlení.

„Po příjezdu policejní hlídky se řidič dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,88 promile alkoholu. Z místa dopravní nehody byli řidič spolu s devětadvacetiletým spolujezdcem  převezeni na vyšetření do nemocnice,“ doplnila mluvčí.

Vyšetření zranění vyloučila a znalci odhadli způsobenou škodu na částku kolem 100 tisíc korun. Kvůli spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, alkohol, policie, škoda, vězení, Osrov, Karlovarský kraj, Ford Motor Company, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř dvě promile alkoholu mladému řidiči hodně zkomplikovaly život  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.