Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes bylo v kraji zachyceno 11 nových případů nákazy COVID-19, nejvíce opět na Chebsku, Sokolovsko má nulu

Počet pozitivních testů na Karlovarsku opět stoupl. Na Chebsku hygienici evidují osm nových případů nemoci. Tři zbývající jsou na Karlovarsku. Počet lidí umístěných do karantény se dnes nezvýšil a počet vyléčených stoupl o 11 osob. Hejtman neuspěl s žádostí na ministerstvu zdravotnictví o zařazení Chebska do plošného testování.

Počet nově nemocných je dnes v Karlovarském kraji stejný jako počet vyléčených. „Počet zdravých dnes překročil stovku a vyšplhal se na 103 osob. Počet pozitivních testů nám pomalu šplhá ke třem stovkám, k dnešnímu dni jich evidujeme 273,“ uvedla mluvčí krajských hygieniků Michaela Zajíčková.

Šest nových případů bylo ve věkové skupině od 25 do 64 let, tři mezi seniory nad 65 let a čtyři případy mezi mladými lidmi od 15 do 24 let. „V karanténě zůstává sto osob. Počet provedených testů v našem kraji dnes překročil čtyři tisíce, dnes jsme jich udělali a vyhodnotili 465,“ doplnila mluvčí.

V okrese Cheb je 158 případů nákazy COVID-19, v okrese Karlovy Vary 70 a na Sokolovsku 45. Stále platí, že nejmladším nemocným je šestiletý chlapec a nejstarším devadesátiletý muž.

Vzhledem k situaci na Chebsku žádal dnes hejtman kraje Petr Kubis ministra zdravotnictví a jeho náměstka o zařazení tohoto okresu do plošného testování. Podle informací ČTK byla jeho žádost ministerstvem odmítnuta, proto chce hejtman zajistit testování v co největší míře z vlastních zdrojů. Zítra se proto bude testovat v dalším pobytovém zařízení.

„Po dohodě s primářkou urgentního příjmu Nemocnice Karlovy Vary Dagmar Märzovou a s pracovníky Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje přistoupíme k dalšímu testování klientů pobytového zařízení sociálních služeb v regionu. Konkrétně půjde o Domov pro seniory Skalka v Chebu, kde je v současnosti kapacita 110 klientů,“ říká hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Chebsko má aktuálně nejvyšší počet nakažených koronavirem v regionu, proto bylo opět rozhodnuto o chebském zařízení. V minulém týdnu to byl Domov pro seniory Spáleniště, kde byli zkontrolováni klienti a provedeno 10 odběrů, naštěstí s negativním výsledkem.

„Tým lékařů provede kontroly klientů a v případě, že u někoho zjistí příznaky onemocnění COVID-19, udělá ve spolupráci s hygienikem odběr. Souběžně s testováním klientů proběhly také rychlotesty pracovníků v pobytových zařízeních sociálních služeb na území kraje. Chceme tak v co největší možné míře zabránit šíření nákazy a ochránit jak naše seniory, tak všechny, kteří se o ně starají,“ doplnil hejtman.

Vybraní pacienti hospitalizovaní v karlovarské nemocnici s mírnějším průběhem nemoci COVID-19 budou do pátku přesunuti z karlovarské nemocnice do volných prostor Rehosu Nejdek, kde je vyčleněno až 12 lůžek.

„Zde budou nemocní izolováni od ostatních a bude jim zajištěna veškerá péče. V karlovarské nemocnici se tak uvolní potřebné kapacity pro další pacienty,“ dodal Petr Kubis s tím, že tento krok byl dohodnut s předsedkyní představenstva karlovarské nemocnice Jitkou Samákovou i ředitelkou Rehosu Nejdek Olgou Pištejovou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, okres Cheb, COVID-19, infekční onemocnění, okres Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice, Petr Kubis, Cheb, Nejdek, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes bylo v kraji zachyceno 11 nových případů nákazy COVID-19, nejvíce opět na Chebsku, Sokolovsko má nulu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.