Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarská nemocnice i záchranka dnes dostala první respirátory

První dodávku respirátorů dnes rozdělil kraj mezi nemocnici a záchrannou službu. Další ochranné pomůcky dostanou praktičtí lékaři a další pracovníci. Kraj zřídil infolinku ke krizovým opatřením v souvislosti s nouzovým stavem.

Dnes obdržel Karlovarský kraj první dodávku celkem 3276 kusů respirátorů typu FFP3 a FFP2 od Ministerstva zdravotnictví ČR. Z rozhodnutí státu jsou tyto ochranné pomůcky určeny pouze pro Karlovarskou krajskou nemocnici a pro Zdravotnickou záchrannou službu Karlovarského kraje. „Vedení kraje rozhodlo, že ze svých zásob dále uvolní 1320 kusů respirátorů pro praktické lékaře v celém regionu, po 100 kusech získají příspěvkové organizace kraje v oblasti sociálních služeb a terénní pečovatelské služby. Dalších 230 kusů pak kraj rozdělí mezi zařízení následné lůžkové péče,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková s tím, že v  rezervě kraje zůstane 500 kusů respirátorů.

Do nemocnic a záchranářům dopraví zásilku respirátorů zaměstnanci krajského úřadu, ordinace praktických lékařů začnou v pondělí 16. března 2020 zavážet krajští hasiči.

 „Dodávka respirátorů od ministerstva zdravotnictví je skutečně výhradně určena pro nemocnice a záchranku, ale my si uvědomujeme, že respirátory potřebují také praktičtí lékaři, kteří jsou denně v kontaktu s nemocnými pacienty. Proto kraj ze svých zásob uvolní respirátory i pro ně, pro lékařské pohotovostní služby, pro sociální služby a zařízení následné lůžkové péče. To, že jsme se předzásobili, se ukázalo jako velmi prozíravé, můžeme alespoň částečně poptávku po ochranných pomůckách uspokojit. Rád bych také zdůraznil, že jde o teprve první vlnu, další zásilku očekáváme příští týden,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Veškeré další informace mohou zdravotníci i veřejnost sledovat na stránkách Karlovarského kraje. „Připomínáme, že Karlovarským krajem byla zřízena nová linka ke krizovým opatřením v souvislosti s nouzovým stavem. Linka číslo 601 214 174 je v provozu denně od 8 do 15 hodin,“ dodala Jana Pavlíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZSKK

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, krizový štáb, respirátory, respirátor, Karlovarská krajská nemocnice, praktický lékař, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jana Pavlíková, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská nemocnice i záchranka dnes dostala první respirátory  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.