Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První případ nákazy v Karlovarském kraji, potvrdil hejtman Petr Kubis

Karlovarský kraj má prvního nemocného koronavirem. Jedná se o muže, který byl v Itálii. Hejtman Petr Kubis apeluje na občany, aby byli opatrní.

Hejtman Karlovarského kraje dnes ráno potvrdil prvního nakaženého v Karlovarském kraji.

„Potvrzuji informace Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje o tom, že je na území  Karlovarského kraje první člověk nakažený koronavirem. Jedná se o muže z Karlových Varů, který pobýval v severní Itálii. Podle našich údajů je v domácí karanténě a nemoc má zatím mírný průběh,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Ten v této souvislosti opět apeloval na všechny naše občany, aby byli velmi opatrní, dodržovali veškerá hygienická opatření a sledovali stránky Ministerstva zdravotnictví ČR (www.mzcr.cz), Státního zdravotního ústavu (www.szu.cz), Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje (http://www.khskv.cz/) a Karlovarského kraje (www.kr-karlovarsky.cz).

„Zde najdou také přesný postup pro případ, že by na sobě pozorovali příznaky onemocnění po návratu ze zasažených oblastí, nebo po kontaktu s nemocným,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, hejtman, Petr Kubis, Itálie, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Státní zdravotní ústav, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První případ nákazy v Karlovarském kraji, potvrdil hejtman Petr Kubis  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.