Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarské očkovací centrum prodlužuje kvůli zájmu lidí otevírací dobu

Očkovací centrum v KV Areně se dočká prodloužení provozní doby. Důvodem je narůstající počet zájemců o očkování druhou posilující dávkou. Nyní bude možné si pro injekci zajít každé pondělí, středu a pátek, a to 14:00 do 18:00 hodin. Zdravotníci pracující v centru nad rámec svých povinností.

Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo ohledně druhé posilovací dávky, že spustí registrace do vakcinačního centra v KV Areně 15. srpna. Lidé ale mají možnost přijít už od pondělí. 

Zájemci, kteří se už nyní chtějí nechat očkovat druhou posilovací dávkou, budou mít možnost přeočkování bez registrace, a to v pondělí jen mRNA vakcínou – Comirnaty (BioNTech/Pfizer). Jde o termín vyhrazený jen pro 2. posilovací dávky očkování. Od spuštění registrace (15. 8. 2022) do očkovacího centra bude každé pondělí vyhrazeno jen k očkování druhé posilovací dávky,“ popsal karlovarský magistrát. 

Registraci uskuteční zájemci na webu crs.uzis.cz. Nárok na dávku mají lidé, kteří mají od první dávky už čtyři měsíce a neprodělali onemocnění COVID-19 v posledních třech měsících. Na hladký průběh očkování dohlíží znovu strážníci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky očkování, Covid, Centrum, Karlovy, Vary, očkovací centrum, KV Arena, Pfizer, BioNTech, Comirnaty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské očkovací centrum prodlužuje kvůli zájmu lidí otevírací dobu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.