Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kromě praktiků budou v Karlovarském kraji očkovat děti zatím na dvou místech

V Karlovarském kraji se mohou děti starších pěti let nechat očkovat vakcínou proti covidu-19 kromě praktických lékařů také v karlovarské nemocnici i ve stálém očkovacím místě v Sokolově. Ode dneška mohou rodiče registrovat k očkování ve vakcinačních centrech děti ve věku od pěti do 11 let. Očkování by mělo začít v Karlovarském kraji 27. prosince, uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Zdravotníci budou očkovat dvoudávkovou vakcínou Comirnaty výrobce Pfizer/BioNTech, přičemž druhou dávku budou podávat po třech týdnech. Jde o vakcínu určenou pouze dětem od pěti až 11 let. Očkovací látky by měly být podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) dostupné do konce týdne.

Očkování bude v regionu zajištěno v ambulanci dětského oddělení Nemocnice Karlovy Vary a v sokolovském očkovacím místě v Klášteře sv. Antonína Paduánského. Vzhledem ke stavebním pracím se zatím nebude očkovat v Nemocnici Cheb, nicméně je to v plánu v druhé polovině ledna 2022. „Doporučujeme k očkování přinést očkovací průkaz nebo výpis z lékařské dokumentace,“ uvedla lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice a krajská koordinátorka očkování Dagmar Uhlíková.

Další možností pro mladší děti je očkování v ordinacích pediatrů, kam se lidé nemusí registrovat přes internet, ale osloví přímo lékaře. „Pro děti i rodiče je rozhodně lepší přednostně kontaktovat praktického lékaře pro děti a dorost především proto, že jej dítě zná, neobává se cizího prostředí, lékař má navíc přesný přehled o tom, jaké druhy očkování a kdy dítě absolvovalo," řekla Uhlíková. „Byli bychom velmi rádi, kdyby se do očkování v našem kraji zapojilo co nejvíce dětských lékařů,“ dodala. V Karlovarském kraji ordinuje 61 lékařů pro děti a dorost.

O očkování proti koronaviru je v Karlovarském kraji stále zájem. Zdravotníci od začátku očkování podali v kraji 376.897 dávek vakcín, očkovali 176.495 lidí, tedy 60 procent obyvatel. Očkování má ukončeno 160.736 lidí, posilující, třetí dávku má 39.666 lidí.

V Karlovarském kraji fungují očkovací centra v Karlových Varech, v Sokolově, v Chebu, Chodově, Ostrově a v Mariánských Lázních. Do vakcinace se v kraji zapojila zhruba polovina praktických lékařů pro dospělé, tedy asi 60.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlovarský, Praktici, očkování, Covid, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, praktický lékař, Jana Pavlíková, Sokolov, vakcína, Pfizer, BioNTech, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kromě praktiků budou v Karlovarském kraji očkovat děti zatím na dvou místech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.