Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V kraji je pouze 313 lidí nemocných covid-19, očkování stále zrychluje

Karlovarský kraj stále patří k regionům s aktuálně nejnižším počtem lidí nakažených koroavirem. Za posledních sedm dní došlo k dalšímu velmi výraznému poklesu nakažených, ale bohužel se zvýšil počet zemřelých. Těch v uplynulém týdnu v Karlovarském kraji v souvislosti s nákazou covid-19 zemřelo 178.

„Aktuální čísla jsou velmi nízká. Máme 26 nemocných na Chebsku, 87 na Sokolovsku a 200 nakažených na Karlovarsku,“ uvedla Michaela Zajíčková, mluvčí krajské hygieny. Vzhledem k počtu nemocných a pravidelnému testování ve firmách i školách vykazují hygienici jen minimum PCR testů denně. Například včera jich bylo odebráno a vyhodnoceno pouze 32. Naopak v minulých dnech opět stoupl počet zemřelých, kterých v souvislosti s koronavirem v Karlovarském kraji zemřelo již 1237.

Vedle testování se v Karlovarském kraji také relativně rychle testuje. Na očkování proti COVID-19 se ode dneška mohou registrovat i občané starší 45 let. „Připojí se tak ke skupinám obyvatel 80+, 70+, 65+, 60+, 55+, 50, dále ke zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury, sociálních služeb, k vyučujícím z vysokých škol a lidem pečujícím o blízkou osobu,“ říká Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Nová věková skupina obyvatel se může registrovat v centrálním rezervačním systému, jehož prostřednictvím jim bude rezervován termín a místo provedení očkování. „Stále platí, že s vyšší proočkovaností občanů Karlovarského kraje se snižuje riziko šíření nákazy, očkování usnadní vstupy na různé akce, zjednoduší cestování. Chtěl bych upozornit naše obyvatele, že v současnosti máme nejvíce volných termínů na očkování v očkovacím centru v KV Aréně Karlovy Vary. K dispozici je ale samozřejmě i sedm dalších očkovacích míst a do vakcinace se zapojila rovněž většina praktických lékařů v regionu,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (STAN).

Karlovarský kraj pomáhá v registraci na očkování lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Asistenční linka má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je od pondělí do neděle (včetně svátků) od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, COVID-19, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, okres Sokolov, Petr Kulhánek, Jana Pavlíková, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je pouze 313 lidí nemocných covid-19, očkování stále zrychluje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.