Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

SPŠ Ostrov získá nové autodílny, budou přímo v areálu střední školy

Karlovarský kraj vybuduje nové autodílny pro Střední průmyslovou školu (SPŠ) v Ostrově. Studentům jedné z největších středních škol v kraji to poskytne lepší podmínky pro praktickou výuku. Podle krajského radního pro školství Jindřicha Čermáka (Piráti) kraj vybral v soutěži nejlevnější nabídku s cenou zhruba 34,5 milionu korun bez DPH. Výstavba dílen musí být dokončena do konce příštího roku.

„V současné době má průmyslová škola v Ostrově autodílny pronajaté a finančně to je poměrně značná zátěž každý rok. Navíc to úplně není v areálu školy. Takže tímto se v areálu postaví vlastně celý nový pavilon, celý nový sektor. A vlastně ti žáci to budu mít všechno a při sobě, v jednom areálu, takřka v jedné budově," uvedl Jindřich Čermák.

Na financování výstavby nových autodílen kraj využije evropské dotace na modernizaci odborných učeben středních škol z dotačního programu Spravedlivá transformace. Z tohoto balíku mohou střední školy v kraji čerpat celkově 180 milionů korun.

Autodílny pro výuku odborného výcviku oborů Automechanik a Autotronik v areálu SPŠ Ostrov stavbaři vybudují na pozemku hned vedle školy. Nový objekt bude nízkoenergetický.

SPŠ Ostrov patří mezi největší střední školy v Karlovarském kraji a studuje zde zhruba sedm stovek studentů. Nabízí maturitní obory z oblastí elektrotechniky, informačních technologií, strojírenství i veřejnosprávních činností. Kromě toho se zde učí i studenti na tříletých oborech opravář motorových vozidel a nástrojář.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SPŠ Ostrov

Štítky SPŠ Ostrov, vzdělání, autodílny, škola, Ostrov, automechanik, střední škola, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPŠ Ostrov získá nové autodílny, budou přímo v areálu střední školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.