Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Budoucí technické lyceum Avantech v Chodově má své logo, vytvořil ho student

Budoucí technické lyceum Avantech v Chodově na Sokolovsku má své nové logo. Na radnici jej dnes přestavil jeho autor, student třetího ročníku IT oboru partnerské Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia Christopher Mathias Lederer. Novináře o tom informoval mluvčí chodovské radnice Martin Polák. Plánovaná střední škola v Chodově má jít cestou úzkého propojení studia s firmami i vysokými školami a má být pilotní, minimálně v regionu.

Logo střední školy Avantech tvoří zaoblené trojúhelníky evokující písmeno A. "Logo značí mimo jiné pokrok a jednoduchost, je abstraktní, každý si v něm může najít něco svého,“ komentoval svou práci student, který nad tvorbou loga strávil přibližně padesát hodin. Po představení manuálu loga pak podepsal se starostou Chodova Patrikem Pizingerem (Místní) licenční smlouvu na jeho užití.

Lederera do Chodova doprovodila jeho spolužačka Mia Neumanová, jejíž návrh rovněž zaujal, a také ona pracovala s motivem trojúhelníku. "Byla to skvělá příležitost vzdělat se v oboru, který studujeme, a vidět tak reálnou práci v praxi," uvedla Neumanová.

Tým, v němž byli také odborníci na grafiku, vybíral z osmi studentských návrhů. "Nebylo to vůbec lehké. Odborníci v týmu měli zpočátku nedůvěru, nicméně nakonec museli přiznat, že práce byly na velmi vysoké úrovni, nechtěli ani věřit, že se jedná o studentské práce,“ uvedl starosta Pizinger.

Ředitel smíchovské školy Radko Sáblík věří, že tvorbou loga spolupráce škol teprve začíná. "Jsme rádi, že budeme moct pomoci s tvorbou vzdělávacího programu, předpokládáme také výměny studentů, chceme se učit navzájem," uvedl ředitel.

Chodovské technické lyceum by mělo sídlit v budově bývalého gymnázia. Město ji chce rekonstruovat a připravit pro nové podmínky studia. Zároveň už funguje tým lidí, který vznik školy připravují, a to sháněním budoucích pedagogů nebo partnerů z řad firem. Jedním z hlavních partnerů by měla být Sokolovská uhelná, která ve škole vidí i budoucí zdroj pracovníků pro své firmy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Chodov

Štítky ČR, správa, školy, výtvarné, střední, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí technické lyceum Avantech v Chodově má své logo, vytvořil ho student  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.