Počasí dnes28 °C, zítra18 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Karlovarský kraj má opět pobočku krajského soudu

Do Karlových Varů se vrátila pobočka Krajského soudu v Plzni. Lidé tak kvůli některým záležitostem nemusí zajíždět až do Plzně. Kraj by ale chtěl mít ve Varech plnohodnotný krajský soud. „Pokračujeme ve snaze o vybudování plnohodnotného krajského soudu,“ řekl hejtman kraje Petr Kulhánek (KOA).

Nově tak ve Varech vznikla podatelna a infocentrum. Svůj provoz přímo v budově Okresního soudu v Karlových Varech pobočka zahájila v pondělí 1. července.

„Se zástupci krajského soudu jsme dlouhou dobu jednali o možnosti znovuotevření pobočky v Karlových Varech a já jsem velmi rád, že k tomuto skutečně došlo. Pro obyvatele kraje je to samozřejmě skvělá zpráva, protože nebudou muset dojíždět až do Plzně, aby vyřídili některé náležitosti,“ uvedl Kuláhenk.

Kraj ale podle něj pokračuje ve snaze ve Varech vybudovat plnohodnotný krajský soud. „Buď v podobě výstavby justičního paláce v Karlových Varech, nebo jeho umístění do stávající budovy Okresního soudu v Chebu,“ dodal hejtman.

Karlovarská pobočka nyní poskytuje například příjem písemných podání do všech agend Krajského soudu v Plzni vyjma utajovaných písemností, příjem žádostí o výpisy z evidence skutečných majitelů nebo příjem originálních směnek, jejich evidence a vrácení. V rámci pobočky funguje také infocentrum. To podává informace účastníkům řízení, zajišťuje pro ně vyhotovení stejnopisů rozhodnutí, informuje, kde lze nalézt dostupné elektronické formuláře a další.

Ohodnoť článek

Foto Karlovarský kraj

Štítky karlovy vary, soud, krajský soud, pobočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj má opět pobočku krajského soudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.