Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Slavná Becherovka už definitivně patří polské nápojářské skupině Maspex

Značka Becherovka a společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. dnes dokončila přechod pod nového vlastníka. Od 1. května je jejím majitelem polská skupina Maspex, která také vlastní značky jako Żubrówka, Relax, Tiger energy drink, Dr Witt či Kubík. Firmu odkoupila od dosavadního vlastníka, společnosti Pernod Ricard Group. Tato akvizice je pro skupinu Maspex druhou na českém trhu.

Součástí akvizice je spolu se značkou Becherovka i výrobní závod a sklad v Karlových Varech. Tato akvizice rozšiřuje nejen portfolio společnosti Maspex o unikátní produkt, ale zároveň také posiluje pozici na trhu s alkoholickými nápoji, na kterém společnost působí od roku 2022.

"Rádi bychom naše zákazníky ujistili, že převzetí značky Becherovka proběhlo s plným respektem k její bohaté tradici a dědictví. Zavázali jsme se nadále rozvíjet značku a zajistit, aby si zachovala svůj jedinečný charakter a recepturu, která se těší neutuchajícímu uznání. V současnosti je naší hlavní prioritou integrace a udržení prodeje prostřednictvím efektivního začlenění Becherovky do naší nabídky," uvedla v tiské zprávě generální ředitelka poboček Česká republika a Slovensko Wioleta Maria Czajaová.

Firma bude investovat do vývoje nových produktů, chce také pokračovat v podpoře značky Becherovka. "Výrobek bude distribuován skrze pobočky v celé Grupe Maspex a plánujeme jej rozšířit i na nové exportní trhy," dodala. Becherovka je v současné době značkou číslo dvě mezi bylinnými likéry v České republice a na Slovensku a zapadá do strategie skupiny Maspex, uvedla firma.

Maspex je největší polská soukromá společnost v potravinářském sektoru a jedna z největších ve střední a východní Evropě. V roce 2023 dosáhly tržby společnosti se sídlem ve Wadowicích více než 15 miliard zlotých (zhruba 87,3 miliardy korun).

Maspex má ve svém portfoliu téměř 70 značek a její produkty najdou zákazníci ve více než 70 zemích. Na trhu s alkoholem společnost Maspex působí od roku 2022, kdy koupila společnost CEDC, lídra na trhu s vodkou a největšího dovozce zahraničních lihovin v Polsku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Společnost Jan Becher

Štítky Becherovka, polská skupina Maspex, prodej Becherovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Martínek

Takže další "odklon" zisků ze země. Díky politici z ODS !!!

Pátek, 3. května 2024, 14:38Odpovědět

Slavná Becherovka už definitivně patří polské nápojářské skupině Maspex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.