Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté z hraničních přechodů děkují za pomoc politikům, živnostníkům i obyčejným lidem a vzkazují: Jsme v tom společně

V Karlovarském kraji již týden probíhá bezpečnostní opatření v souvislosti se šířením onemocnění COVID-19. Nařízením vlády došlo k dočasnému znovuzavedení kontrol na vnitřních hranicích České republiky s Německem.

Policisté provádějí kontroly na 13  hraničních přechodech v našem kraji, kdy 3 z nich jsou určeny k překročení státní hranice především pro osoby pracující v blízkém příhraničí a  při dodržení dopravních omezení i pro nákladní silniční dopravu.

Dále policisté každodenně kontrolují dodržování všech dalších nařízení vlády. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje si velice váží pomoci, které se v těchto těžkých chvílích policistům dostává od představitelů kraje, regionálních měst a obcí napříč celý krajem, dále společností, drobných živnostníků a samozřejmě samotných občanů.

 
„Lidé nabízejí policistům pomoc s ochrannými prostředky, na hraničních přechodech jim poskytují drobné občerstvení, vyrábí dezinfekci či nabízí pomoc ve formě dezinfekce služebních automobilů. Pomáhají i se zajištěním zázemí pro policisty sloužící na hraničních přechodech. Je toho však mnohem více a tato podpora dodává sílu a energii i policistům v ulicích,“ říká policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Je však jasné, že pro policisty sloužící na hraničních přechodech, je v těchto dnech služba mnohem více náročnější, a to jak po fyzické, tak psychické stránce.
 
„Chtěl bych všem svým policistům, zaměstnancům, lidem žijícím v našem kraji, Karlovarskému kraji a obcím s rozšířenou působností a všem dalším samosprávám velmi a velmi poděkovat za to jakou podporu, lidskou a materiální nám jako Policii ČR poskytují. Není to jednoduchá doba pro nikoho a jen společně tomu dokážeme čelit. Všichni dělají maximum a za to jim ze srdce děkuji,“ uvedl Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 
 
Za veškerou pomoc děkujeme a jsme rádi, že JSME V TOM SPOLEČNĚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, koronavirus, hranice, Karlovarský kraj, poděkování, Jsme v tom společně, hraniční přechod, Německo, Česko, Petr Macháček, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z hraničních přechodů děkují za pomoc politikům, živnostníkům i obyčejným lidem a vzkazují: Jsme v tom společně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.