Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová služba odpadového taxi má zabránit odkládání harampádí u popelnic a vzniku černých skládek

Potřebujete odvézt do sběrného dvora starý nábytek nebo jiný objemnější odpad a nemáte čím ho tam dopravit? Město Karlovy Vary teď nabídne obyvatelům novou službu, kterým je speciální odpadové taxi. Smyslem je zamezit odkládání nepotřebných věcí k nádobám na odpad a vzniku černých skládek kdekoliv na veřejných prostranstvích.

„Je to alternativa ke svozu objemného odpadu, který organizujeme jednou ročně. V tomto případě nejsou občané odkázáni na pevně stanovený termín a mohou si nechat odpad větších rozměrů odvézt přímo od domu. Provoz služby, kterou bude pro město zajišťovat Správa lázeňských parků, budeme částečně dotovat, aby byla dostupná pro co nejvíce zájemců,“ vysvětluje náměstek primátorky města Karlovy Vary Petr Bursík.

„Odpadové taxi bude fungovat od října letošního roku. Odpad bude svážet dvakrát týdně po předchozí rezervaci termínu. Uživatelé uhradí za jeden svoz odpadu o maximálním celkovém objemu přibližně jeden metr krychlový 150 korun, což je zhruba polovina nákladů za naložení a dopravu odpadu do sběrného dvora. Částkou 150 korun přispěje město. Poplatek za uložení bude hrazen ze systému nakládání s odpady ve městě,“ informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Prostřednictvím Odpadového taxi je možné odvézt nábytek, koberce, PVC lino, veškeré elektrospotřebiče, papír, krabice, plastové výrobky, sklo a také bioodpad. Naopak z likvidace prostřednictvím této služby je vyloučen veškerý odpad z podnikatelské činnosti, sanitární předměty, nebezpečný a stavební odpad (bytové jádro, okna), automobilové díly, pneumatiky a směsný komunální odpad. Služba bude dostupná ve všední dny po předchozí rezervaci termínu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky odvoz odpadu, odpadové taxi, sběrný dvůr, služba města, černé skládky, odpad, Karlovy Vary, Správa lázeňských parků, černá skládka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová služba odpadového taxi má zabránit odkládání harampádí u popelnic a vzniku černých skládek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.