Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarští strážníci uklízeli po narkomanech. Jehly hledali na dětských hřištích

Pořádnou předvelikonční šichtu mají za sebou karlovarští strážníci, kteří se pustili do úklidu veřejného prostoru po narkomanech. Injekční stříkačky a další náčiní drogově závislých posbíraly hlídky převážně z dětských hřišť či volnočasových areálů.

Hlídky vyrazily do terénu vybavené detektory kovu, sběrnými boxy, kleštěmi a ochrannými rukavicemi. Při speciální akci Jehla se zaměřili na bezmála na padesát dětských hřišť a volnočasových areálů v lázeňském městě, které lákají nejen děti a pejskaře, ale také uživatelé návykových látek.

I když strážníci kontaminovaný materiál sbírají průběžně při své kontrolní činnosti, mají tyto zaměřené akce velký smysl. Odklizením nálezu se snižuje riziko nakažlivých onemocnění, předcházíme nebezpečí, kterému jsou vystavené hlavně naše ratolesti a samozřejmě i domácí mazlíčci,“ popsali karlovarští strážníci. 

Hlídky městské policie najdou ročně desítky injekčních stříkaček. Jen loni jich evidovaly přes 160 kusů. Při vyhrazené akci měly na kontě dvě jehly, které objevily v parčíku v Bohaticích. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Narkomani, Jehla, Strážníci, dětské hřiště, Bohatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští strážníci uklízeli po narkomanech. Jehly hledali na dětských hřištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.