Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Malý Mark se narodil přímo v sanitce cestou do karlovarské nemocnice

Další porod přímo v sanitním voze mají za sebou záchranáři z Karlovarského kraje. Dnes před sedmou hodinou ranní spěchal na svět malý Mark. Narodil se mezi Ostrovem a Karlovými Vary.

„Maminka i Mark jsou v pořádku, oba byli moc šikovní a naši záchranáři se s nimi rozloučili při předání v nemocnici v Karlových Varech. Oběma i zbytku rodiny přejeme mnoho společných šťastných chvil a samozřejmě zdravíčko,“ napsal mluvčí krajské záchranky Radek Hes.

V improvizovaný porodní sál se proměnila sanitka karlovarských záchranářů například také v září loňského roku. Tehdy záchranáři cestou do nemocnice přivedli na svět malého Honzíka, který se stihl narodit ještě v záchranářském voze.

„Většinu rodících maminek stačíme transportovat do nemocnice, kde porodí. Stává se, že operátorka tísňové linky 155 pomáhá porodit miminko po telefonu, nebo vyjíždíme k již porozeným miminkům. A občas je třeba rodit přímo v sanitce. Zpravidla míváme okolo pěti porodů v sanitním voze ročně,“ shrnul Hes po zmíněném porodu v sanitním voze.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KVK

Štítky sanitka, porod, Karlovarský kraj, Hes, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, nemocnice, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý Mark se narodil přímo v sanitce cestou do karlovarské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.