Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli silnému větru je v Karlovarském kraji 10 tisíc domácností bez proudu

, aktualizováno 19. února 2022, 12:00

V Karlovarském kraji se energetikům daří obnovovat výpadky proudu po nočním silném větru. Zatímco ráno bylo bez elektřiny 10 tisíc domácností, nyní jich zůstává 6500. V kraji hasiči dál odstraňují následky větru, zaměstnávají je popadané stromy, větve nebo uvolněné kusy střech. Aktuálně třeba zasahují na náměstí v Sokolově, kde se zlomila špička střechy na věži kostela.

Výpadky proudu kvůli větru a následnému pádu stromů a větví evidují energetici v kraji zhruba od pátečních 21:00. Podle mluvčí ČEZ Soni Holingerové jde o nové případy, následky čtvrteční bouře odstranili energetici v pátek večer. Aktuálně mají energetici hlášeno 24 poruch na vedení vysokého napětí. Postižené jsou všechny tři okresy, výpadky proudu jsou konkrétně v okolí Karlových Varů, Nejdku, Lázní Kynžvart nebo Odravy.

Karlovarští hasiči měli kvůli větru od půlnoci přes tři desítky výjezdů. Zásahy byly podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala napříč celým krajem. Vítr odnesl například velkou část střechy na bývalé školní budově v Královském Poříčí, kde hasiči ještě v noci zajistili provizorní zakrytí střechy. U Chlumu Svaté Maří zasahovali u dopravní nehody jednoho osobního auta, které najelo na spadlý strom přes vozovku. Nehoda byla bez zranění.

V Karlovarském kraji zůstává po větru bez proudu asi 2000 domácností

Asi 2000 odběrných míst zůstává v Karlovarském kraji bez proudu po čtvrtečním silném větru. I když energetici na opravách vedení pracují bez přestávky, v místech, která jsou už téměř den bez elektřiny, mají domácnosti problémy. Na elektřině jsou...

I železničáři od rána odstraňují spadlé stromy na tratích a poškozené elektrické trakce. Kvůli následkům větru zůstává přerušený provoz v úseku mezi Lázněmi Kynžvart a Pňovany.

Silný vítr zasáhl v noci západní, střední, východní a jižní Čechy a Českomoravskou vrchovinu. Krátkodobě mohl dosáhnout rychlosti přes 90 kilometrů za hodinu, na horách ještě víc. Dnes bude v celé zemi platit výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí.

Největší vlna silného větru zasáhla Karlovarský kraj v noci čtvrtek, kdy bylo bez elektřiny přes 40 tisíc domácností. Hasiči zasahovali v průběhu čtvrtka v souvislosti se silným větrem celkem u 250 výjezdů. Energetici odstraňovali následky bouře do pátečního večera.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, vítr, Karlovarský kraj, vichřice, střecha, strom, Sokolov, ČEZ, Lázně Kynžvart, Martin Kasal, Karlovy Vary, Nejdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silnému větru je v Karlovarském kraji 10 tisíc domácností bez proudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.