Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V lyžařských areálech v Karlovarském kraji je sněhu dostatek, méně pro běžaře

Ve výše položených zimních střediscích v Karlovarském kraji zůstávají dobré podmínky k lyžování. I přes místy deštivé počasí a teploty nad nulou zůstává na svazích kolem půl metru sněhu. Horší je to v západní části Krušných hor s běžeckým lyžováním. Kvůli oblevě na běžeckých trasách rychle ubývá sněhu.

Největší skiareál v Krušných horách na Klínovci nabízí 18 kilometrů otevřených sjezdovek ve všech obtížnostech. V provozu je už i oblíbená téměř tříkilometrová červená sjezdovka Jáchymovská nebo některé tratě na Neklidu. Večerní lyžování je v provozu denně od 18:00 do 21:00. Na svazích leží přes 50 centimetrů přírodního i technického sněhu.

Na Plešivci je od pondělí otevřená další sjezdovka, celkem jsou tedy v provozu dvě tratě s délkou přes 2,5 kilometru. Kvůli výrazné oblevě nebude na Plešivci v pátek ani v sobotu večerní lyžování. Lidé mohou využít večerního lyžování například ve skiareálu Skipot v Potůčkách. K dispozici jsou tam dvě sjezdovky s dvěma vleky s celkovou kapacitou 1500 lidí za hodinu.

Dobré podmínky jsou i v lyžařském areálu na Bublavě. Jezdí tam sedačková lanovka, poma i dětský park. V provozu je půjčovna lyží, lyžařská a snowboardová škola. Na svazích leží 35 centimetrů mokrého sněhu. V rodinném areálu Novako na Božím Daru je v provozu velké i malý vlek, koberec i snowtubing, tedy jízda na nafukovacích duších.

Naopak zavřené zůstávají níže položené areály v Aši nebo Mariánských Lázních. Skiareál Mariánky by měl zahájit lyžařskou sezónu v sobotu denním lyžováním v čase od 09:00 do 16:00. Večerní provoz bude poprvé od příští středy, poté vždy ve středu, pátek a sobotu od 18:00 do 21:00.

S běžeckým lyžováním je to zatím v Krušných horách horší, hodně sněhu kvůli oblevě a dešti ubylo. "Zatímco krušnohorské pláně už se zelenají, na cestách ve vyšších polohách se stále drží sníh. Sjízdná je i přes oblevu například Schuppenberská cesta, ale i vzhledem k poměrně intenzivnímu dešti je běžkování už jen pro ty nejotrlejší z otrlých. Bučinská cesta už je na tom hůř, leží na ní zbytky zledovatělého podkladu a na řadě míst už prosvítá asfalt," uvedla První Krušnohorská o. p. s., která se o lyžařské trasy v Krušných horách stará.

Teploty na horách by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly koncem týdne stoupat až k osmi stupňům. Meteorologové upozorňují na dešťové přeháňky a na mírný vítr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Lyžování, Rekreace, Karlovarský, Počasí, Karlovarský kraj, Krušné hory, běh na lyžích, svah, sjezdovka, Plešivec (Krkonoše), Mariánské Lázně, Český hydrometeorologický ústav, Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařských areálech v Karlovarském kraji je sněhu dostatek, méně pro běžaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.