Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovy Vary v roce 2022 opraví Goethovu lávku i Festivalový most

Karlovy Vary plánují na rok 2022 rekonstrukci dalších mostů. Půjde o Goethovu lávku, na které se už pracuje, a také o Festivalový most u hotelu Pupp. Připravují se ale i další investice do mostů a lávek v lázeňském městě. Novinářům to řekl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS). Před koncem letošního roku město dokončilo i rekonstrukci mostu u odstavného parkoviště KOME.

"Goethova lávka je už vysoutěžená za asi 3,5 milionu korun a už je zčásti hotová. Dodání konstrukce ale zdržely problémy na trhu. Připravena je i rekonstrukce Festivalového mostu, který by měl stát asi 35 milionů korun," uvedl Bursík.

Na počátku roku by mělo město dostat výsledky prohlídek dalších mostů. Poté vyhodnotí harmonogram dalších oprav. Odborníci letos zjistili mírně lepší stav, než se čekalo, například u Ostrovského mostu. Velkou investicí, před kterou Karlovy Vary stojí, bude ale rekonstrukce historického Chebského mostu. Měla by se udělat během nejbližších let. Některé části mostu, který byl v 80. letech minulého století nešetrně rozšířen, jsou už ve velmi špatném stavu.

Podle Bursíka město zvažuje i využití speciální technologie výspravy mostů, která byla zkušebně použita při reklamační opravě mostu v ulici Kpt. Jaroše. "Máme vytipované tři mosty, kde by se mohla použít. Není to levné, ale je to desetina toho, kolik by stálo postavit most nový," dodal Bursík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, stavby, most, Karlovy Vary, lávka, rekonstrukce, ODS, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Karlovy Vary v roce 2022 opraví Goethovu lávku i Festivalový most  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.