Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarský festival uvede filmovou novinku o českém rapu i erotické drama

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) Karlovy Vary, který začne tento pátek 20. srpna, představí exkluzivně dvě filmové novinky. První z nich bude český seriálový dokument Rapstory režiséra Šimona Šafránka mapující v deseti epizodách historii českého rapu. Druhým bude francouzsko-nizozemské erotické drama Benedetta režiséra Paula Verhoevena. Oznámili to dnes organizátoři na tiskové konferenci před zahájením filmového festivalu.

Nový projekt o české rapové scéně Rapstory se bude promítat ve čtvrtek 26. srpna v 19:00 v kongresovém sále. „Uvedeme pět z těchto epizod, dosud potvrdilo účast šest protagonistů tohoto seriálu, slavní rapeři - Vladimír 518, Yzomandias, Orion nebo Indy. Ti budou přítomni nejen na projekci, ale i na diskusi," řekl umělecký ředitel festivalu Karel Och. Program bude poté pokračovat koncertem skupiny PSH v Poštovním Dvoře.

Historické drama Benedetta, které mělo letos premiéru na festivalu v Cannes, uvede festival v pátek 27. srpna. Provokativní režisér Verhoeven dříve natočil například snímky Základní instinkt nebo Showgirls. V hlavních rolích se představí Virginie Efirová nebo Lambert Wilson.

Na letošním festivalu se představí 127 celovečerních a dokumentárních filmů. Podle organizátorů je to přibližně o 25 filmů méně než obvykle. „Myslíme si, že redukci 25 filmů běžný divák nepozná a ocení fakt, že bude moci určitý titul zhlédnout až pětkrát," uvedl Och. Počet premiér podle něj zůstal zachovaný. Hlavní soutěž má jako tradičně 12 titulů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary International Film Festival

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, režisér, Paul Verhoeven, filmový festival, Benedetta, Šimon Šafránek, Vladimir 518, Filmový festival v Cannes, Lambert Wilson, Virginie Efira, Základní instinkt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský festival uvede filmovou novinku o českém rapu i erotické drama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.