Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní kino zůstane zakonzervované, amfiteátr na Rolavě se projektuje

Využití pro opuštěné a chátrající letní kino v Karlových Varech se nedaří najít už mnoho let. Projekt na jeho oživení je podle náměstka Petr Bursíka (ODS) v nedohlednu i nyní. Vedení radnice zkoušelo oslovit veřejnost a hledalo varianty pro jeho zprovoznění, žádnou smysluplnou koncepci ale nedostalo.

„Když se budeme bavit čistě o finanční stránce věci, tak máme odhadnuto, že pouze rekonstrukce podia, kanalizace, vodovodu a dalších instalací by vyšly na zhruba 13,7 milionu korun. A to jsme se ještě nepodívali do hlediště a horních objektů, kde jsou mimo jiné toalety a promítací kabiny. Když bychom k tomu připočetli promítací a dalších techniku, jsme na částce, která vůbec nedává smysl,“ vysvětluje Petr Bursík.

Podle jeho dalších slov zatím neexistuje projekt ani provozovatel, který by dokázal tento areál využít tak, aby to mělo nějaký logický ekonomický rámec. Vedení radnice přitom v minulosti bylo ochotno areál pronajmout, nebo se podílet na jeho rekonstrukci, ale představené koncepce nebyly reálné.

„Letní kino je problematický areál. Nedokázaly ho probudit naši předchůdci a nám se to pravděpodobně také nepovede. Areál je zakonzervovaný a je možné, že do budoucna vyhlásíme nějakou soutěž nebo záměr na jeho využití a uvidíme, co se stane,“ doplnila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Ta informovala o tom, že město připravuje projekt menšího amfiteátru, který by mohl být vybudován ve volnočasovém areálu Rolava. Tam se už v loňském roce promítalo v pojízdném letním kině a odehrálo se tam několik hudebních koncertů. „Tyto akce budou na Rolavě pořádány i během nadcházejícího léta, kdy chceme získat všechny důležité studie o hluku, abychom mohli důkladně zvážit, zda je možné amfiteátr na Rolavě vybudovat nebo ne,“ doplnila primátorka s tím, že zájem o kulturní akce na Rolavě byl vloni obrovský.

S realizací menšího amfiteátru souhlasí i Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City Centrum, které areál provozuje. Ta poukazuje na rozlehlost areálu a určité problémy při pořádání velkých kulturních akcí v současné podobě areálu.

„Uspořádat tady velkou akci je problém. Proto bychom se přikláněli k menšímu amfiteátru, kde by se konaly menší a takříkajíc komornější akce. Velké festivaly bychom tady na Rolavě už nechtěli,“ dodala Simona Vránová, která ale poukazuje na nutnost důkladných hlukových a hygienických studií, které mají odpovědět na otázku, zda by amfiteátr na Rolavě mělo smysl vybudovat a provozovat nebo ne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky letní kino, areál Rolava, Karlovy Vary, projekt, investice, amfiteátr, Rolava, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino zůstane zakonzervované, amfiteátr na Rolavě se projektuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.