Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Městská policie v Karlových Varech už dohlédne i na Horní nádraží

V krajském městě se opět rozrostl kamerový systém, který aktuálně čítá třicet devět kamerových bodů. Na rozšíření získala městská policie dotaci z Ministerstva vnitra České republiky.

„Karlovarský kamerový dohlížecí systém se rozrostl o další dva kamerové body, které monitorují přednádražní prostor Horního nádraží, pěší lávku přes kolejiště a část stezky do Bohatic. Jedna z kamer dohlédne i na Růžový vrch,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Městská část Rybáře, kam spadá i zmíněná lokalita, je obyvateli vnímaná jako nejvíce riziková v celých Karlových Varech. I proto plánuje vedení města na příští rok osazení další kamery na Sokolovskou ulici.

„Městská policie obdržela na realizaci projektu dotaci z Ministerstva vnitra ČR ve výši 425 tis Kč, tedy 90% z celkové ceny díla a v tuto chvíli již připravuje projekt nový,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Aktuálně disponuje karlovarská městská policie devětatřiceti kamerovými body. Celý dohlížecí systém se v krajském městě začal budovat už v roce 1997. Nové dvě kamery na Horním nádraží mají díky svému umístění velký záběr.  Vedení města se snaží řešit problematické lokality nejen kamerovým systémem. Nedávno třeba schválilo vyhlášku o zákazu konzumace alkoholu na vybraných místech.

Karlovy Vary připravují vyhlášku omezující pití alkoholu na ulici

Město Karlovy Vary připravuje vyhlášku omezující pití alkoholu na veřejnosti. Vyhláška má pomoci zabránit obtěžování lidí, znečišťování veřejných prostranství a dalším negativním jevům. Podle návrhu, který zastupitelům předložila městská rada,...

„Je to složité, ale musíme to řešit. Například na již zmiňované Sokolovské ulici je situace velmi neuspokojivá. Bezdomovci tam přespávají lidem ve vchodech do domů a dějí se tam podobné věci. A to je nemyslitelné,“ dodal Tomáš Trtek (ANO), náměstek karlovarské primátorky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPKV

Štítky bezpečnost, kamerový systém, Karlovy Vary, Rybáře, obecní policie, Ministerstvo vnitra České republiky, videokamera, Bohatice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Karlových Varech už dohlédne i na Horní nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.