Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary připravují vyhlášku omezující pití alkoholu na ulici

Město Karlovy Vary připravuje vyhlášku omezující pití alkoholu na veřejnosti. Vyhláška má pomoci zabránit obtěžování lidí, znečišťování veřejných prostranství a dalším negativním jevům. Podle návrhu, který zastupitelům předložila městská rada, ale bude mít i některé výjimky, informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Vyhláškou město reaguje na podněty místních k veřejnému pořádku. "Mnohé připomínky se týkají nevázané konzumace alkoholu přímo na ulici, a to především v nočních hodinách. Na mnoha prostranstvích se zdržují osoby, které po požití alkoholických nápojů znečišťují veřejný prostor, často se chovají hlučně, obtěžují ostatní občany i návštěvníky města, někdy se dopouštějí přestupkových a trestních jednání," uvádí se v důvodové zprávě.

Vyhláška bude zakazovat pití alkoholu na veřejnosti na konkrétně určených místech. Zakáže popíjení alkoholu například v okolí škol, hřišť a sportovišť, kostelů, zastávek a nádraží nebo úřadů. Navíc bude součástí vyhlášky příloha, která nad rámec zakáže popíjení v konkrétních ulicích. Jde většinou o místa, kde narušují pořádek návštěvníci restaurací a barů v centru města, kteří si často nosí alkohol před provozovnu a popíjejí na ulici. Tím se sice nedopouštějí protiprávního jednání, ale působí na okolí rušivě.

Vyhláška umožňuje i výjimky. Například i v okolí školských zařízení bude možné podle návrhu vyhlášky možné popíjet v době prázdnin. Zákaz se nebude vztahovat na kulturní akce, na silvestrovskou noc nebo na dobu konání Mezinárodního filmového festivalu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, alkohol, K.Vary, Karlovy Vary, pití, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary připravují vyhlášku omezující pití alkoholu na ulici  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.