Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedničkou kandidátky KOA je v Karlových Varech Michaela Tůmová, Kulhánek chce do Senátu

Jedničkou kandidátky Karlovarské občanské alternativy (KOA) v Karlových Varech bude letos v komunálních volbách Michaela Tůmová. Hnutí dnes také oficiálně představilo jako kandidáta do Senátu hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka, který je spoluzakladatelem KOA. KOA je nyní s pěti mandáty v 35členném městském zastupitelstvu v opozici. Předtím ale mělo uskupení osm let v čele magistrátu svého zástupce, právě Petra Kulhánka.

Podle Tůmové bude KOA dál stavět na hodnotách, se kterými vznikla v roce 2006, na reálné politice, slušnosti a odpovědnosti. Připustila, že nadcházející roky budou pro lázeňské město těžké a bude třeba u řady věcí nastavit priority důležitosti. Karlovy Vary jako turistické město byly totiž zasaženy jak pandemií koronaviru, která je téměř připravila o zahraniční hosty, tak i současnou válkou Ruska proti Ukrajině. Rusové dřív tvořili podstatnou část klientely.

KOA dnes představila i volební priority. Mezi podstatné body by mělo patřit například dořešení otázky dopravního terminálu v centru města. Velkým úkolem pak bude příprava a čerpání dotací z evropských zdrojů, které by mohly pomoci v situaci, kdy se město potýká s poklesem příjmů a zároveň růstem nákladů.

Kulhánek měl původně kandidovat do senátu za STAN, za který kandidoval i v krajských volbách. Kvůli neshodě se ale nakonec rozhodl kandidovat pod hlavičkou svého domovského hnutí KOA. Jako běžec chce při kampani oběhnout všechna místa v senátním volebním obvodě a setkávat se tam s voliči i představiteli obcí. Celkem si tak naplánoval deset etap, které dohromady mají 240 kilometrů.

V případě zvolení do horní parlamentní komory by chtěl využít synergií funkce hejtmana a senátora, a to hlavně při přípravě zákonů, které ne vždy vycházejí z reality v regionech, uvedl dnes Kulhánek.

Na komunální a senátní volby chce KOA vynaložit okolo půl milionu korun, přičemž uvádí, že nevyužívá peněz sponzorů. Hnutí si výdaje hradí samo a má jen příspěvek od STAN, za který kandidovali někteří členové KOA v krajských volbách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarska občanská alternativa

Štítky ČR, volby, obce, Karlovy Vary, Petr Kulhánek, senát, Karlovarská občanská alternativa, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Starostové a nezávislí, Rusko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedničkou kandidátky KOA je v Karlových Varech Michaela Tůmová, Kulhánek chce do Senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.