Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj nalije statisíce do cestovního ruchu, podpoří zážitkovou i řemeslnou turistiku

Karlovarský kraj chystá příští rok oživit cestovní ruch, který utlumila pandemie koronaviru. Na podporu turismu vyčlenil dotační program, v němž rozdá mezi žadatele celkem 2,3 milionů korun. Ucházet se o peníze můžou nově lidé z oblasti řemeslné a zážitkové turistiky.

Příjem žádostí spustí úřad od 8. prosince a potrvá týden Podpora směřuje nově do oblasti řemeslné a zážitkové turistiky, na posílení turistické infrastruktury a s tím spojeného marketingu, ale také na aktivity certifikovaných infocenter v regionu a činnost destinačního managementu v území.

Snažíme přilákat do našeho kraje domácí i zahraniční turisty, návštěvníky a nabídnout jim odpovídající služby. S rostoucím zájmem o moderní informační technologie a aplikace i ve sféře cestovního ruchu chceme podpořit jejich zavádění, dále rozvoj online forem propagace a marketingu i využití multimediálních nástrojů k propagaci toho, co je v našem kraji atraktivní,“ vysvětlil náměstek hejtmana Vojtěch Franta (Piráti).

Žadatelé budou moci krajskou dotaci využít mimo jiné na akce spojené s ukázkami tradičních řemesel, na zážitkové programy. Vzniknout by měly nové produktové balíčky pro turisty, propagační materiály, videospoty. Počítá se s dovybavením infocenter komunikační technologií a s modernizací rezervačních a vstupenkových systémů i webových portálů.

Podpora je určena rovněž na obnovu a budování naučných stezek, posílení infrastruktury pro hendikepované návštěvníky, jako jsou nájezdové rampy nebo schodolezy, a pořízení informačních panelů a navigačních systémů,“ uvedla Jana Pavlíková z krajského úřadu Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hrad Helfštýn

Štítky Karlovarský, Dotace, turismus, Řemesla, Úřad, cestovní ruch, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Vojtěch Franta, Česká pirátská strana, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nalije statisíce do cestovního ruchu, podpoří zážitkovou i řemeslnou turistiku  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.