Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do zastupitelstva Karlovarského kraje bude kandidovat sedmnáct uskupení

Do zastupitelstva Karlovarského kraje bude na podzim kandidovat 17 stran, hnutí a sdružení. Kandidátky podalo 18 subjektů, Moravská a Slezská pirátská strana ale až po termínu. Vyplývá to z rozhodnutí o registraci, kterou zveřejnil Krajský úřad Karlovarského kraje. Před čtyřmi lety kandidovalo 20 subjektů.

Ačkoli kandidátky byly už zaregistrované, zveřejněny dosud nebyly. Většina stran a kandidujících subjektů ale už své lídry v posledních měsících zveřejnila.

Kandidátku před čtyřmi lety vítězného hnutí ANO povede letos Petr Kubis, nynější hejtman Karlovarského kraje. ČSSD, která skončila před čtyřmi lety druhá, letos vsadila na nové tváře. Kandidátku povede starosta Rotavy Michal Červenka. KSČM vsadila na Evu Valjentovou.

Hnutí STAN, které v roce 2016 získalo čtvrtý nejvyšší počet hlasů, se letos spojilo s KOA, TOP 09 a nově s VPM Cheb, která byla úspěšná v komunálních volbách. Lídrem kandidátky bude exprimátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

ODS letos spojí síly s KDU-ČSL a jejich společnou kandidátku povede Karel Jakobec. Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj měst a obcí (HNHRM) nově vystupuje pod názvem Místní a lídrem kandidátky bude starosta Chodova Patrik Pizinger.

Pětiprocentní hranici před čtyřmi lety překročila ještě koalice SPD - SPO. Letos SPD kandiduje samostatně v čele s poslankyní Karlou Mračkovou. Česká pirátská strana zvolila do čela kandidátky opět Josefa Janů.

Před čtyřmi lety vznikla po volbách široká koalice hnutí ANO, ODS, pirátů, HNHRM a SPO, která vydržela přes celé volební období. V zastupitelstvu má 24 ze 45 křesel. Letošní volby do krajského zastupitelstva se konají 2. a 3. října.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, volby, kraje, Karlovarský kraj, ANO 2011, ODS, Petr Kubis, ČSSD, Michal Červenka, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, Eva Valjentová, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zastupitelstva Karlovarského kraje bude kandidovat sedmnáct uskupení  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.