Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do stanového městečka filmového festivalu přijely stovky lidí

Stovky filmových fanoušků přijela do stanového městečka Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ve srovnání s minulými ročníky je to méně, podle ředitelky městské organizace KV City Centrum Simony Vránové, ale mohou další lidé přijíždět. Celkově ale očekává, že zájem o levné ubytování pod stanem bude letos nižší, řekla.

Předpokládám, že takový zájem letos nebude, protože chybí cizinci., kteří tvoří normálně 20 až 30 procent ubytovaných,“ řekla Vránová. Přesto cizinci na louce v areálu Rolava zcela nechybí. Fanoušci filmu přijeli například z Ukrajiny, Ruska, Finska nebo Polska.

Pro ubytování ve stanovém městečku platí stejná pravidla jako v jiných ubytovacích zařízeních. Lidé tak musí mít po očkování, 180 dnů od prodělaném onemocnění covid-19 nebo mít čerstvé testy. Ty se dají přímo v areálu i zakoupit za 100 korun.

Cena ubytování se proti předchozím rokům nezměnila, za osobu a den zaplatí ubytovaní 100 korun plus lázeňský poplatek. Areál Rolava v době festivalu ale výrazně rozšíří své služby. Jsou zde sprchy, toalety, místní restaurace přešla na 24hodinový provoz, stejně jako recepce stanového městečka. Návštěvníci festivalu si přímo v areálu mohou vyzvednout i lístky na představení, je zde půjčovna kol, které je pak možné odevzdat například v hotelu Thermal nebo Pupp, úschovna zavazadel nebo nabíjení mobilních telefonů.

Stanové městečko je v letošním roce jediným levným ubytováním na filmovém festivalu. Zatímco v minulých letech pro fanoušky filmu byly v provozu i dva hostely v centru města, letos k dispozici nejsou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky KVIFF, Festival, Filmy, Ubytovaní, Karlovy Vary, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Rolava, Rusko, Ukrajina, Finsko, Polsko, Grandhotel Pupp, filmový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do stanového městečka filmového festivalu přijely stovky lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.