Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kraj plánuje stavbu obchvatu Chodova na Sokolovsku. Předpokládané náklady jsou 950 milionů korun

Karlovarský kraj schválil plán přípravy důležitých silnic druhé a třetí třídy. Jednou z nich je také obchvat Chodova na Sokolovsku, který má z města odvést tranzitní dopravu. Silnice má být dlouhá necelých šest kilometrů a předpokládané náklady jsou 950 milionů korun. Chodov je posledním z větších měst v kraji, které je zatím bez obchvatu.

„Chodov je posledním z větších měst v kraji, které je zatím bez obchvatu. Jsem ale pevně přesvědčen o tom, že si jej zaslouží, a to v souvislosti se stupňující se intenzitou dopravy a také s ohledem na další rozvoj města. V krajském rozpočtu se proto pro příští rok počítá s částkou ve výši tři miliony korun, která bude využita na projektovou dokumentaci,“ uvedl neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš (ODS).

Obchvat má být dlouhý necelých šest kilometrů. Stavba je na úplněm začátku, Krajská správa a údržba silnic nyní pracuje na technické studii, která řeší umístění stavby, a to včetně předpokládaných záborů dotčených pozemků, zásahy do chráněných ložiskových území, návrh umístění křižovatek a řešení křížení se železnicí, etapizaci projektu výstavby a další. Kompletní předpokládané náklady na výstavbu jsou podle kraje zhruba 950 milionů korun.

Stavba je ale pro obyvatele města velmi důležitá a znamenala by pro ně velkou úlevu od tranzitní a nákladní dopravy. Ta totiž aktuálně projíždí přímo Chodovem.

„Město je průjezdním bodem pro značné množství nákladní a tranzitní dopravy, což je citelné zejména v době dopravní špičky, kdy se musí řidiči obrnit značnou dávkou trpělivosti. Z dotazníkového šetření mezi obyvateli jednoznačně vyplynula potřeba řešit oblast dopravy. A právě chystaný obchvat povede nejen ke zklidnění dopravní situace v ulicích Chodova, ale také ke zvýšení bezpečnosti provozu,“ uvedl starosta Patrik Pizinger (HNHRM).

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chodov. ilustrační foto

Štítky doprava, Karlovarský kraj, obchvat, Chodov, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jozef Chreno

Cena je v pořádku .Vyhřívaný asofalt .osvětlené a odpočívka oboustranná pro 60 lkw 100 pkw a20 bus.Bez námitek

Neděle, 1. října 2023, 15:06Odpovědět

Jan Strapina

Už aby to bylo,vím moc dobře jak u nás v Karviné se sklidnil provoz poté,co se naplno otevřel letos v červenci obchvat!

Sobota, 30. září 2023, 00:48Odpovědět

Kraj plánuje stavbu obchvatu Chodova na Sokolovsku. Předpokládané náklady jsou 950 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.