Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O prázdninách na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo méně lidí než loni

V srpnu zemřel při dopravních nehodách v Karlovarském kraji jeden člověk, o pět méně než ve stejném období loni. O letošních prázdninách se tak počet obětí dopravních nehod v Karlovarském kraji zvýšil na čtyři. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly osm životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací

V srpnu se v kraji stalo 182 nehod, což je o 36 více než loni. Při nehodách bylo pět lidí těžce zraněno, 43 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 10,33 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo v sobotu 27. srpna, celkem 12.

Jediná srpnová smrtelná nehoda se stala v pátek 19. srpna. Sedmašedesátiletý řidič motocyklu značky Harley Davidson jel z Bochova směrem do obce Kojšovice. V levotočivé zatáčce dostal smyk a narazil do směrového sloupku. Zemřel po převozu do nemocnice. Včervenci stalo 166 nehod, což bylo o šest více než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, 49 lehce.

Nejtragičtější nehoda letošních prázdnin se stala 7. července v Habartově na Sokolovsku, při níž zemřeli dva lidé. Osmdesátiletý řidič osobního automobilu narazil do zábradlí mostu a s vozidlem sjel do koryta potoka. Auto po chvíli začalo hořet. Následkům zranění podlehla i pětasedmdesátiletá spolujezdkyně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Karlovarský, Kraj, Nehody, Statistika, Karlovarský kraj, havárie, Harley Davidson, Bochov, Kojšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo méně lidí než loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.