Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

V Anenském údolí u Rotavy skončila stavba nové křižovatky s mostem

V Anenském údolí na Kraslicku skončila stavba nové křižovatky silnic II/210 a III/21042, mostu a sanace skal nad silnicí. Rozsáhlá stavba, která trvala dva roky, stála bezmála 140 milionů korun, přičemž 40 milionů Karlovarský kraj získal na dotacích a zbytek uhradí z vlastních prostředků.

Podle ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jiřího Šlachty se modernizace týkala asi 900 metrů silnic. „Pokud se podíváte do historických map, tak ta křižovatka byla naprosto nevyhovující, protože řidiči přijíždějící od Oloví neměli přehled v rámci křižovatky. Jednalo se tak o sanaci svahu, stavbu nového mostu i odstranění nefunkčního železničního přejezdu," popsal Šlachta.

Práce trvaly dva roky a dva měsíce, přičemž stavba měla zpoždění. To způsobilo rozhodnutí dopravního inspektorátu, který nevydal dopravní omezení na stavbu, i zpoždění prací na přeložce sítí společnosti ČEZ. Původní náklady, které byly ve výši zhruba 120 milionů korun, se zvýšily kvůli tomu, že sanace skal nad silnicí na Kraslice musela být provedena ve větším rozsahu, než se původně počítalo.

Nová křižovatka ale přinese výrazné zvýšení bezpečnosti na frekventované silnici mezi Kraslicemi a Sokolovem. Navíc nový most přes řeku Svatavu je postavený podstatně výš než původní mostek, na který v době povodní často dosahovala rozbouřená hladina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto / Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Sokolovsko, Anenské údolí, environmentální remediace, Rotava, Karlovarský kraj, ČEZ, Oloví, Kraslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Anenském údolí u Rotavy skončila stavba nové křižovatky s mostem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.