Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

S problémovými bezdomovci pomohou strážníkům asistenti prevence kriminality

Zapáchající bezdomovci obtěžují téměř dennodenně návštěvníky Karlových Varů i obyvatele lázeňského města. Incidenty s problémovými jedinci musí řešit městská policie. Od května na to už ale nebudou strážníci sami. Pomohou jim totiž asistenti prevence kriminality, kteří se už v minulosti osvědčili. Pohybovat se budou především na kolonádách v centru města.

„Polehávání zapáchajících bezdomovců ve Vřídelní kolonádě, opakované obtěžování lázeňských hostů žebráním a mnohdy i agresivní chování generují téměř denní a mnohdy opakované výjezdy strážníků. Nevymahatelnost práva však podobná řešení činí jen málo efektivními,“ podotkli karlovarští strážníci na svých webových stránkách.

Vedení lázeňského města spolu s městskou policií rozhodlo, že se do řešení zapojí osvědčené asistenty prevence kriminality. „Ti již v mnoha případech prokázali svůj význam pro město a jeho občany. Vzpomeňme jen na letité problémy na dopravním uzlu Dolní nádraží či na městských ubytovnách. Asistenti od května začnou sloužit na kolonádách v centru lázeňského území, přičemž jejich hlavní náplní bude komunikace s problémovými bezdomovci a jejich nasměrování na nízkoprahové sociální služby,“ upřesnila policie.

Významnou část prostředků obdrží městská policie z dotačního programu „Prevence kriminality“, který pravidelně vyhlašuje ministerstvo vnitra. Asistenty čekají také pravidelná školení zaměřená na aktuální problémy. „Stejně jako u předešlých projektů budou mít asistenti stoprocentní podporu strážníků,“ dodali zástupci městská policie. První vyhodnocení tohoto opatření bude mít policie v průběhu června.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky městská policie, bezdomovci, lidé bez domova, problémoví bezdomovci, asistenti prevence kriminality

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S problémovými bezdomovci pomohou strážníkům asistenti prevence kriminality  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.