Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třetí pokus nám vyšel, hlásí Karlovy Vary, které si našly firmu na opravu vyhlídky

Karlovým Varům se napotřetí podařilo najít firmu, která letos opraví vyhlídku Karla IV. Dvakrát muselo město výběrové řízení zrušit, protože se o zakázku nikdo nepřihlásil. Objekt je v těžko přístupném terénu, řekl náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO). Příští měsíc podle něj město se stavbaři podepíše smlouvu, práce se uskuteční v létě.

„Na třetí pokus se nám podařilo vysoutěžit dodavatele renovace vyhlídky Karla IV. Jedná se o práce na opravě izolací, říms a fasády. Předpokládaná cena byla 1,7 milionu korun, což vítězná firma splnila a nabídla 1,6 milionu korun," popsal Trtek.

Město nejprve stanovilo jako maximální cenu 1,2 milionu korun a poté 1,4 milionu korun, ale bez úspěchu. Nikdo se do výběrových řízení nepřihlásil. Teprve až po navýšení maximální ceny zakázky na 1,7 milionu korun se přihlásily dvě firmy. Do cenového limitu se ale vešla jen jedna.

Vyhlídka Karla IV., která je nejstarší stojící karlovarskou rozhlednou, byla na oblíbeném vyhlídkovém místě nad městem v lázeňských lesích vystavěna v roce 1876. Vede k ní ale jen lesní cesta. Stavební firmy tak musí materiál k ní dopravovat jen lehkou technikou nebo ručně. A vzhledem k tomu, že stojí na svahu, je třeba mít štěstí i na počasí, protože při mokrém terénu je doprava k vyhlídce o to složitější.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbny

Štítky Karlovy Vary, Vyhlídka, Rekonstrukce, Karel IV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí pokus nám vyšel, hlásí Karlovy Vary, které si našly firmu na opravu vyhlídky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.