Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skiareály na Karlovarsku omezí vleky i provoz kvůli oteplení

V Karlovarském kraji se i přes nepříznivé podmínky lyžuje na Božím Daru, Bublavě či v Mariánských Lázních. Návštěvnost zimních středisek byla o vánočních svátcích průměrná. Kvůli oteplení a dešti v posledních dnech omezují areály provoz vleků, některé zrušily večerní lyžování. Běžecké stopy se neupravují.

V areálu na Bublavě v západní části Krušných hor spustili vleky po pauze na Štědrý den. Předtím měli kvůli vytrvalému dešti dva dny zavřeno. Zájem o vánoční lyžování byl spíše menší. „Týden před Vánocemi bylo plno. Pak jsme lidem k Vánocům otevřeli areál 24. 12., to pár lidí přijelo. Další dva dny už bylo kvůli počasí pouze pár lidí," řekl dnes správce areálu Bohumil Havel.

Středisko blízko německých hranic chce kvůli hostům horského města udržet provoz areálu alespoň do silvestra. "Lidé tu mají zaplacené pobyty a my jsme slíbili, že udržíme areál v provozu alespoň v takovém stavu, jako je nyní," uvedl Havel. Aktuálně se na Bublavě lyžuje na kilometrové sjezdovce Lesní a půlkilometrové trati Červená. Na svazích leží 20 až 50 centimetrů, mimo ně je sněhu minimum.

V největším areálu v Krušných horách na Klínovci lyžovalo o vánočních svátcích několik stovek návštěvníků. Spuštěno je tam šest lanovek z 18 a otevřeno osm z 32 sjezdovek v celkové délce deseti kilometrů. Na tratích je 30 až 50 centimetrů mokrého sněhu.

Pro dnešek Klínovec kvůli dešťovým srážkám zrušil večerní lyžování. „Omlouváme se všem návštěvníkům, rozhodli jsme se tak v důsledku zachování kvality sjezdovek pro další dny," uvedl areál na webu. V areálu je nesjízdná horní část propojovací cesty Rondo. Mezi Neklidem a vrcholem Klínovce tak jezdí pro lyžaře skibus. Dolní část Ronda z Neklidu ke spodní stanici Jáchymovská je sjízdná.

V kraji se stále lyžuje také v menším skiareálu na Božím Daru a v Potůčkách. Dvě sjezdovky jsou otevřeny i v areálu Snowhill v Mariánských Lázních, který otevřel těsně před Vánocemi. Středisko Plešivec zatím v provozu není, zahájení sezony zkazil déšť a oteplení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Boží dar/Facebook

Štítky Lyžování, Rekreace, Počasí, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály na Karlovarsku omezí vleky i provoz kvůli oteplení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.