Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči ráno likvidovali požár v objektu karlovarského festivalového hotelu Thermal

O pořádný rozruch na festivalu v Karlových Varech se dnes po sedmé hodině ranní postarali hasiči, kteří vyjížděli k zásahu přímo do prostoru hotelu Thermal, kde byl nahlášen požár. Hořet tam začalo v části hotelu, která se právě rekonstruuje. Někteří festivaloví hosté tak zažili netradiční budíček.

„Na místo tak bylo vysláno pět jednotek hasičů se šesti cisternami a automobilovým žebříkem. V místě rekonstrukce hořel mobilní zásobník na asfalt, jehož součástí jsou i dvě tlakové lahve. Hasiči uzavřeli přívod plynu z tlakových lahví a během doslova několika minut od příjezdu na místo tak byl požár zcela zlikvidován,“ popsal zásah mluvčí hasičů Martin Kasal.

Oheň se nikam nerozšířil, škoda bude podle prvotního odhadu pouze na samotném stroji. Událost se obešla bez zranění a žádných dalších částí hotelu se požár nijak nedotknul. Na miste zůstává jedna jednotka hasičů a vyšetřovatel požáru.

Hotel Thermal, který je v majetku státu, prochází postupnou rekonstrukcí. Je zároveň srdcem právě se konajícího Mezinárodního filmového festivalu. Po nucené odstavce hotelu kvůli pandemii koronaviru začal opět přijímat hosty letos v červnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSKVK

Štítky požár hasiči, požár v Thermalu, Hotel Thermal, filmový festival, požár, hotel, Karlovy Vary, Martin Kasal, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči ráno likvidovali požár v objektu karlovarského festivalového hotelu Thermal  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.