Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Chodově finišují s úpravou sídliště a stavbou mostu

Chodov na Sokolovsku dokončuje úpravy sídliště v Tovární ulici a nový most v místní části Stará Chodovská. Jde o letošní významné investice města, na které si radnice připravila přes 20 milionů korun. Letos také skončila více než rok trvající přestavba budova bývalé základní školy na uměleckou za 44 milionů korun, řekl starosta Patrik Pizinger (Místní).

Poslední úpravy sídliště Tovární vyjdou město na 12 milionů korun, přičemž polovinu činní státní dotace na regeneraci sídlišť. Radnice se zaměřila hlavně na zeleň. „Sledujeme, že se nám město v letních měsících neskutečně rozpaluje, takže chceme snižovat počty betonových a asfaltových ploch, kde to není nezbytně nutné. Chceme také nechat dešťovou vodu pokud možno v místě, aby se postupně vypařovala,“ řekl starosta. Město tam dalo proto osadit desítky nových stromů i keřů a vybudovat dvě městské louky. Sídliště dostalo také nové herní prvky, hřiště a další mobiliář.

Opravu sídliště město zahájilo před několika lety první etapou, kdy dalo vyměnit a opravit kanalizaci za 7,5 milionu korun. Následná etapa zahrnovala opravy chodníků a přibyla i nová parkovací místa za 8,5 milionu. S modernizací sídlišť bude chtít město pokračovat i v dalších letech.

Kromě sídlišť město pravidelně investuje také do oprav mostů. V Chodově je 12 mostů a sedm lávek. Do jejich oprav už vedení města dalo desítky milionů korun. Naposledy dalo opravit most u garáží v Okružní ulici nebo most přes Chodovský potok ve Školní ulici. Koncem roku má být hotový nový most ve Staré Chodovské za 12 milionů korun. Stavbaři původní most ve špatném stavu odstranili a na jeho místě budují zcela nový. Most bude širší a delší a má zajistit bezpečnější provoz, uvedl starosta. Opravit bude muset město i mosty v Tyršově ulici, které jsou také ve špatném technickém stavu.

Dokončují se také přípravy na otevření nové základní umělecké školy. Stavební práce skončily v létě, nyní se objekt vybavuje nábytkem. Se zahájení výuky se počítá začátkem příštího roku. Do investic plánuje dát letos Chodov, který má asi 13 tisíc obyvatel, přes 60 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Chodov

Štítky Chodov, oprava, sídliště, Investice, Patrik Pizinger, okres Sokolov, Stará Chodovská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chodově finišují s úpravou sídliště a stavbou mostu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.