Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tenistka Markéta Vondroušová na rodný Sokolov nezapomíná

Sokolovská rodačka se rozhodla zakoupit přístroje pro dětské oddělení sokolovské nemocnice, které osobně předala primářce Janě Kurcové. Přístroje jsou určeny pro léčbu respiračních onemocnění a mají hodnotu zhruba čtyři sta tisíc korun.

„Sami jsme si prošly covidem a chtěly jsme pomoci, tam kde je to třeba. Sokolovská nemocnice byla jasnou volbou,“ uvedla Markéta Vondroušová, která přístroje předávala v doprovodu své maminky.

Vondroušová začínala se sportem v Sokolově. A přesto, že po většinu roku cestuje po turnajích, na své rodné město nezapomíná. „Před rokem si ve svém zaplněném kalendáři našla chvilku, aby se zúčastnila otevření nového zázemí sokolovského tenisového klubu, které pro něj vybudovalo město. A téměř na den přesně se po roce vrátila s darem pro nemocné děti,“ uvedl Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice.

Za částku, kterou Markéta Vondroušová poskytla, získala nemocnice několik přístrojů a podle primářky Jany Kurcové je tato pomoc více než vítaná a je třeba za dar moc poděkovat.

„Nemám k tomu slov. Markéta je i přes dosažené úspěchy velmi skromná a obětavá, což opět prokázala. Sama ze své vůle se rozhodla takto pomoci a jsme ji vděční za to, že na svůj Sokolov nezapomíná,“ poznamenala při předávání daru starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky pomoc, dar, Markéta Vondroušová, Sokolov, nemocnice, covid-19, Nemocnice Sokolov, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenistka Markéta Vondroušová na rodný Sokolov nezapomíná  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.