Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město aktualizovalo zásobník projektů, velké investice kvůli pandemii utlumovat nebude

Karlovarský magistrát si před nedávnem vzal sedm set milionů korun vysoký investiční úvěr, aby mohl realizovat plánované rozvojové projekty. Vedení města předem avizovalo, že peníze budou použity pouze na akce zařazené do takzvaného zásobníku projektů a nesmí se použít na nic jiného.

„Zásobník je samozřejmě neustále aktualizován a doplňován. Dnes máme jasnou představu o hlavních projektech, ze kterých je zatím realizována stavba nového Dvorského mostu,“ uvedl Tomáš Trtek (ANO), náměstek karlovarské primátorky.

Část zamýšlených projektů chce vedení Karlových Varů ale financovat z dotací, čímž by se do zásobníku mohli dostat i další nové projekty. Takovým příkladem je například rekonstrukce dopravního terminálu Tržnice a sousedící Varšavské ulice.

„Tento projekt by měl být v konečné fázi financován z programu Integrovaného plánu rozvoje území, ze kterého bychom měli získat devadesát procent uznatelných nákladů. A tyto peníze, které nyní na realizaci zakázky použijeme, po obdržení dotace zase vrátíme do zásobníku na jiné investice,“ vysvětluje dále náměstek primátorky.

Vedle zmiňované rekonstrukce okolí dopravního terminálu budou peníze z úvěru použity na dokončení rekonstrukce Mlýnské kolonády, stavbu mostu u letního kina, zahájení druhé etapy rekonstrukce Vřídelní kolonády nebo realizaci propojovacího krčku budov Základní školy Poštovní.

„Máme samozřejmě připraveny i menší projekty, ale tyto výše zmíněné jsou pro nás zatím prioritou. Ještě bych k nim přidala částečnou rekonstrukci Nákladní ulice v Rybářích,“ doplnila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) a dodala, že město nebude kvůli pandemii tyto plánované investiční projekty utlumovat, neboť zmíněný úvěr byl brán právě proto, aby se mohlo město rozvíjet i v současné složité ekonomické době.

V nejbližších dnech by měla začít rekonstrukce okolí terminálu Tržnice, kde již byla vybrána vítězná firma, jejíž nabídka je zhruba o tři a půl milionu nižší, než byl původně plánovaný rozpočet. „Předpokládáme, že v nejbližších dnech s firmou podepíšeme smlouvu a začne se pracovat. Hotovo by mělo být do Vánoc. V rámci rekonstrukce terminálu počítáme i s úpravou prostranství před Městskou tržnicí, kde chceme vybudovat lepší a větší prostor pro pořádání oblíbených farmářských trhů,“ doplnil Petr Bursík (ODS), náměstek karlovarské primátorky s tím, že úprav se dočká i prostor po tržnici ve Varšavské ulici odkud město nechalo odvést nevyužívané tržní stánky.

Vedení města má už vybránu i firmu, která postaví novou Goethovu lávku v sousedství rekonstruovaných Císařských Lázní. „I tady již máme dodavatele, který za demolici a stavbu nové lávky nabídl 3,8 milionu korun s tím, že to zvládne za pět měsíců. Smlouvu s ním rovněž podepíšeme v následujících dnech,“ dodal Petr Bursík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky Karlovy Vary, tržnice, terminál, zásobník projektů, Dvorský most, projekt, rekonstrukce, peníze, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová, ODS, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město aktualizovalo zásobník projektů, velké investice kvůli pandemii utlumovat nebude  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.