Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Oblíbené koupaliště čeká nákladná rekonstrukce, letos se ale ještě bude plavat ve starém bazénu

Ostrovská plovárna pomalu ale jistě dosluhuje a vedení města má již připravenu rozsáhlou rekonstrukci, která má začít hned v září letošního roku. Dříve to podle místostarosty města Marka Poledníčka (KDU-ČSL) stihnout nešlo, neboť prioritou bylo zachování letošní plavecké sezony.

„V minulých dnech jsem osobně koupaliště navštívil a domluvil se s provozovatelem na nutných opravách před zahájením letošní sezony. Ty se týkají zejména opadávající dlažby ve velkém bazénu. Dva menší bazénky jsou již po rekonstrukci, která byla provedena vloni,“ říká Marek Poledníček.

Současný velký bazén bude na podzim nahrazen novým nerezovým, který bude vložen do stávající betonové vany. Nový bazén se bude skládat ze dvou uživatelsky rozdílných, průplavem pod mostem navzájem propojených a půdorysně posunutých bazénů. Jižní bazén bude více klidový s oddělenou rekreační a plaveckou částí.

„V západní části jižního 25 m bazénu bude podélnou nerezovou stěnou oddělená plavecká část se čtyřmi plaveckými drahami s odpovídající délkou 25 m a vybavením odpovídajícím podmínkám plaveckého svazu. Jedná se zejména o vodící pruhy na dně a stěnách nebo startovní bloky. Za oddělovací stěnou bude ve východní části klidová rekreační část se dvěma skupinami trubkových masážních lehátek, stěnovými masážními tryskami, se dvěma dnovými perličkami, dvěma chrliči, vodní clonou, vodní číší a vstupním schodištěm a vstupem ZTP,“ pokračuje dále místostarosta s tím, že rada města již schválila vypsání výběrového řízení na zhotovitele této rekonstrukce. Předpokládané náklady jsou necelých 48 milionů korun bez DPH.

Podle projektové dokumentace vznikne v bezprostředním okolí bazénu dostatek prostoru pro umístění plážových lehátek. Kapacita všech tří bazénů by měla odpovídat platným normám pro kapacitu koupaliště 1500 návštěvníků.

„Tento počet by měl být naprosto dostačující, neboť podle informací provozovatele bývá v těch nejteplejších letních dnech na koupališti zhruba tisícovka návštěvníků,“ doplňuje Marek Poledníček s tím, že v plánu je vybudování nové budovy koupaliště, ve které bude nejen vstup do areálu, ale také několik druhů saun.

„Počítáme tak s tím, že provoz této budovy bude celoroční. Nová budova bude postavena na místě stávajících budov, které jsou prázdné a nepoužívané,“ dodal místostarosta Ostrova.

Ostrovské koupaliště bylo postaveno před více než padesáti lety a i přesto se stále těší velké oblibě návštěvníků a to nejen z Ostrova, ale i celého Karlovarska.

„Jsem velice rád, že i v těchto nepříznivých časech může město pokračovat v plánovaných akcích pro zlepšení života občanů. Věřím, že provedením této zásadní rekonstrukce a modernizace našeho koupaliště na úroveň stávajících standardů, se jeho atraktivita a návštěvnost ještě zvýší,“ uzavřel Jan Bureš (ODS), starosta Ostrova.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu ostrov

Štítky koupaliště, Ostrov, rekonstrukce, výběrové řízení, Karlovarský kraj, bazén, KDU-ČSL, Marek Poledníček, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené koupaliště čeká nákladná rekonstrukce, letos se ale ještě bude plavat ve starém bazénu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.