Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ostrov plánuje postavit sportovní halu za 80 milionů korun

Ostrov na Karlovarsku nechá zbourat stávající sportovní halu u gymnázia, která nevyhovuje současným požadavkům, a postaví místo ní zcela novou. Náklady odhaduje na 80 milionů korun, řekl novinářům místostarosta Ostrova Marek Poledníček (Ostrováci.cz).

"Nechali jsme si udělat studii, která potvrdila, že rozšiřovat halu je technicky náročné a neefektivní. Stávající hala se proto zbourá a projektant přišel s dalšími řešeními. Jedno je vybudovat halu ve třech nadzemních podlaží a druhé postavit halu s přístavkem s technickým zázemím," řekl Marek Poledníček.

Výhodou druhé varianty, ke které se město přiklání, je, že by hala byla bezbariérová. Byla by navíc propojená s tělocvičnou gymnázia a využívat by ji mohli i studenti školy. Zřizovatel gymnázia Karlovarský kraj by tak přispíval na provozní náklady, uvedl místostarosta.

Sportovní hala patří tělovýchovné jednotě Ostrov, proto bude radnice nyní řešit, jak ji financovat. "Město nemůže investovat do cizího majetku, takže buď se bude jednat o půjčce, nebo se shánět dotace. Bude se jednat o tom, kdo bude investor, kdo bude ručit a tak dále," doplnil Poledníček.

Tělovýchovná jednota Ostrov je nezisková zájmová organizace, sdružující osm sportovních oddílů. Kromě haly pronajímá také lyžařský areál se dvěma vleky v Novém Městě u Jáchymova.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Ostrov, sportovní hala, Marek Poledníček, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov plánuje postavit sportovní halu za 80 milionů korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.