Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupaliště v kraji jsou připravena na novou sezonu, někde čekají na návštěvníky novinky

Všechny plovárny bedlivě sledují pokoronavirová opatření a tam, kde je třeba nastavují zejména omezení počtu návštěvníků v areálech. Jejich počty se ale budou pravděpodobně měnit s dalšími rozvolňovacími kroky vlády, epidemiologů a hygieniků. Největší novinku chystá KV Aréna.

„Vzhledem k omezení počtu návštěvníků našeho venkovního bazénu jsme se rozhodli prodávat vstupné na dvouhodinová pásma. Návštěvník si může vstupenky zakoupit on-line a počet dvouhodinových pásem není omezen,“ vysvětluje Jan Trubač z KV Arény.

Kapacita vnějšího bazénu byla hygieniky stanovena na 200 osob a záměrem vedení arény je umožnit návštěvu koupaliště co nejvíce lidem.

„Vstupenky se budou prodávat v časech od 9 do 11, od 11 do 13, od 13 do 15, od 15 do 17 a od 17 do 19 hodin. Návštěvníci si je mohou zakoupit on-line na našich webových a pokud nebude kapacita vyčerpána tak samozřejmě i na recepci bazénového centra,“ vysvětluje jednatel KV Arény Roman Rokůsek.

V rámci této letní sezony nebude umožněn průchod mezi vnitřním a venkovním bazénem a návštěvníci venkovního bazénu budou vždy označeni barevnou páskou pro daný a zakoupený časový úsek. Vstupné na jeden dvouhodinový blok bude 30 korun pro dospělého a 15 korun pro dítě. Venkovní bazén KV arény je ode dneška otevřen.

Na otevření se připravuje i koupaliště v Ostrově Tady chtějí otevřít v pondělí 8. června. Novinkou tady budou vyměněné dětské bazénky. „Staré nevyhovující bazénky jsme nahradili nerezovými vanami. Zároveň jsme investovali peníze do nové technologie a v opravách koupaliště budeme po plavecké sezoně pokračovat,“ uvedl místostarosta Ostrova Marek Poledníček.

Město v rámci první etapy rekonstrukce koupaliště utratilo 15 milionů korun. Celodenní vstupné pro dospělého je 60 korun. Děti od 110 do 140 centimetrů a senioři mají vstup za 40 korun a děti do 110 centimetrů zdarma.

Připraveno k otevření je i městské koupaliště v Sokolově. Tady čekají na lepší počasí. Koupaliště prošlo před několika lety rozsáhlou rekonstrukcí, proto se návštěvníci mohou těšit na moderní plovárnu. Novinkou by mělo být zařízení monitorující počet návštěvníků.

„Můžeme si zapůjčit zařízení, které nám bude průběžně ukazovat, kolik lidí se právě nachází v areálu koupaliště. Současné turnikety sice dokáží určit počet návštěvníků, kteří vejdou dovnitř, ale už nespočítají, kolik jich z koupaliště odešlo,“ uvedl Erik Klimeš, ředitel společnosti Sokolovská bytová, pod níž městské koupaliště patří. I tady je cena za dospělého stanovena na 60 korun za den. Děti od tří do 15 let mají vstupné za 30 korun.

Na sezonu jsou samozřejmě připravena i další koupaliště v regionu. Všichni ale čekají na letní počasí a teploty, které pobyt na plovárnách umožní.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kv aréna

Štítky koupaliště, novinky, Ostrov, Sokolov, KV Arena, Karlovarský kraj, bazén, Marek Poledníček, Erik Klimeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v kraji jsou připravena na novou sezonu, někde čekají na návštěvníky novinky  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.