Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Vítězem voleb v Karlovarském kraji bude podle propočtu ČTK ANO, druhý STAN

Vítězem krajských voleb v Karlovarském kraji bude dle propočtu ČTK ANO. Zatím má 44,75 procenta hlasů a podle propočtu ČTK získá 28 z 45 mandátů. V minulých volbách jich měla 13. Druhý pravděpodobně skončí STAN s 12,55 procenta. Třetí je zatím SPD a Trikolora se 6,58 procenta hlasů. Volební účast je zatím 29,31 procenta. Vyplývá to z dosavadních výsledků sčítání krajských voleb na www.volby.cz.

Podle hejtmana Karlovarského kraje a lídra STAN Petr Kulhánka, samotné hnutí, které skončí zřejmě druhé, proti výsledkům před čtyřmi lety příliš neoslabilo. „Přišli jsme ale o koaliční partnery. Vlna ANO, která sem přišla, umožní vytvořit jednobarevnou vládu. Je to pro mě trochu rozčarování nad stavem společnosti, která dává přednostu lacinému pozlátku a planým slibům před odvedenou prací. Ale to je můj osobní postoj," řekl Kulhánek.

Dodal, že i kdyby byl STAN osloven pro případné koaliční jednání, sám si takovou spolupráci neumí představit.

Koalici v Karlovarském kraji tvořily poslední čtyři roky STAN, ODS, Piráti, Místní, SNK1 a Volba pro kraj. Přestože byla složená z mnoha subjektů, podařilo se jí po celé čtyři roky zůstat jednotná. V letošních volbách ale ANo posílilo, a to hlavně na úkor menších subjektů. Pokud se potvrdí výsledky podle současných předpokladů, tak by se do zastupitelstva mohly dostat jen ANO, STAN, SPD a Trikolora, ODS a Volba pro kraj. Z Dosavadních koaličních partnerů tak ze zastupitelstva zřejmě zmizí Piráti, SNK1 i Místní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anh Tuan Tran

Štítky ČR, volby, kraje, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězem voleb v Karlovarském kraji bude podle propočtu ČTK ANO, druhý STAN  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.