Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výhrou nad Plzní se odrazíme do dalších utkání, věří hrdina derby Filip Novotný

Karlovarská Energie přerušila sérii pěti porážek a zabrala v pravý čas. Před bezmála čtyřmi tisíci diváky porazila na domácím ledě v západočeském derby Plzeň 3:0. Ve vypjatém utkání se blýskl především brankář Filip Novotný, který si připsal druhou nulu v sezoně.

Energetici si dobře uvědomovali důležitost utkání. Energie se totiž propadala tabulkou a ani výkony svěřenců trenéra Martina Pešouta nebyly v posledních duelech optimální.  Ani v zápase s Plzní Energetici nedominovali. K vítězství je dovedla především bojovnost, obětavost a výborný výkon Filipa Novotného, jenž si připsal 41 zásahů. 

Vítězství je hodně důležité, protože potřebujeme body do tabulky. Myslím si, že by se mohlo jednat o zápas, ze kterého se odrazíme do dalších utkání. Tabulka je hodně vyrovnaná, tudíž jsou všechny body důležité,“ říká hrdina derby, kterého těší i vychytané čisté konto. Naposledy se mu podobný kousek povedl v sedmém kole na ledě Zlína, kde Karlovarští rovněž zvítězili 3:0. „Za nulu jsem rád, je to pomyslná třešnička na dortu, ale body jsou pro mě důležitější,“ myslí si zkušený gólman.

Za zlomový moment utkání považuje odchovanec jihlavské Dukly nevyužitou příležitost Indiánů ze třetí třetiny, kdy výborným zákrokem zabránil rivalovi srovnat skóre. Krátce na to pak skóroval Jiří Průžek, jenž navýšil vedení na 2:0 a výhru si už Západočeši nenechali ujít. Karlovarská jednička měla radost rovněž z toho, že výhře přihlížela i početná kulisa. Kromě domácích dorazili v hojném počtu i plzeňští fandové. 

Vždy je příjemné, když přijde plný dům. Dnes byli fanoušci úžasní, dokonce i ti plzeňští, takže se navzájem překřikovali. Bylo to hrozně fajn. Moc jim tímto děkuji. Plzeň je vždy vyhroceným soupeřem mezi fanoušky. Myslím si, že tak moc, jak jsme utkání užili my, stejně si ho užili také fanoušci. A právě pro ně to děláme,“ tvrdí třicetiletý brankář. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Bedlík

Štítky Energie, Plzeň, Extraliga, Derby, HC Škoda Plzeň, Filip Novotný, PSG Zlín, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhrou nad Plzní se odrazíme do dalších utkání, věří hrdina derby Filip Novotný  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.