Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U hospody Kulatá bába se začne sportovat

Ostrovská radnice chce postavit multifunkční hřiště na travnaté ploše u zimního stadionu. V současné době se připravuje projekt, stavba má začít v červenci. Peníze na realizaci poskytla společnost, která v průmyslové zóně vlastní pozemek, na kterém ale nic nevybudovala.

„Sportoviště u Kulaté báby bude mít parametry na několik sportů. Půjde o hřiště s umělým povrchem, na kterém se bude hrát malý fotbal, basketbal a volejbal,“ uvedl starosta města Jan Bureš.

Předpokládané náklady na stavbu sportoviště jsou necelých pět milionů korun. Dva miliony poskytne město ze svého rozpočtu a tři miliony město získalo jako dar od společnosti Mahle.

„Ta v naší průmyslové zóně vlastní pozemek, na kterém měla být postavena výrobní hala. To ale společnost nedodržela a navíc chce pozemek prodat. My jsme tam měli předkupní právo a tak jsme se dohodli na určité kompenzaci ve výši tří milionů korun. A tyto peníze použijeme na stavbu hřiště,“ doplnil starosta s tím, že v současné době je vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele.

To skončí 18. května a stavět by se u hospody Kulatá bába mělo začít na začátku července. Hotovo pak má být do konce září a nové hřiště bude provozovat Městský dům dětí a mládeže, který zajišťuje i provoz zimního stadionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky hřiště, sport, Ostrov, Karlovarský kraj, pozemek, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U hospody Kulatá bába se začne sportovat  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.